Atatürk Üniversitesine ödül

Atatürk Üniversitesi ve Huawei arasında Mart-2021 tarihinde imzalanan “Huawei ICT Talent Academy” anlaşması çerçevesinde öğrencilerin iş hayatına daha iyi hazırlanması ve güncel teknolojileri takip edebilmeleri amacıyla akademisyenler,

Haberde İnsan 5.04.2022 10:05:14 0
Atatürk Üniversitesine ödül
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.04.2022 10:05

Atatürk Üniversitesi ve Huawei arasında Mart-2021 tarihinde imzalanan “Huawei ICT Talent Academy” anlaşması çerçevesinde öğrencilerin iş hayatına daha iyi hazırlanması ve güncel teknolojileri takip edebilmeleri amacıyla akademisyenler, öğrenciler ve Huawei birlikteliğiyle çeşitli faaliyetler yürütülerek bu faaliyetler aracılığıyla güçlü bir iş birliği oluşturuldu.

Bu güçlü iş birliğinin neticesinde Ankara’da düzenlenen Huawei Turkey Ecosystem Partner Summit 2022 toplantısında Atatürk Üniversitesine “Best Talent Partner of 2021” (2021’in En İyi Yetenek Ortağı) ödülü verildi.

Toplantıya katılarak üniversite adına ödülü alan Dijital Dönüşüm ve Yazılım Ofisi Koordinatörü ve Huawei ICT Talent Üniversite yetkilisi Prof. Dr. Bülent Çavuşoğlu, öğrencilerin iş hayatına hazırlanması, sektörün istediği yeterliliklere sahip olmalarıyla mümkün olabileceğini söyledi.

Üniversite sıralarında verilen akademik bilgilerin üzerine sektörün öncü firmalarından olan Huawei ile yapılan iş birlikleri sonucunda eklenen bilgiler ve sağlanan ücretsiz sertifika imkanlarıyla öğrencilerin iş hayatına daha hazır ve etkin bireyler olarak başlayabilmelerine katkıda bulunmanın kendilerini mutlu ettiğini belirten Çavuşoğlu, desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’ya teşekkür etti.

“Bilgi Alışverişi Yoğun Bir Şekilde Devam Ediyor”

2020 yılının ikinci yarısında Türkiye’de de aktifleştirilen Huawei ICT Academy programı çerçevesinde 20 üniversite ile ortaklık kurulduğunu ve bunlardan birinin de Atatürk Üniversitesi olduğunu hatırlatan Huawei Türkiye temsilcisi Ömer Faruk Şahin, öğrencilere ulaşılmaya başlandığını ve bu doğrultuda iki kurum arasında önemli bir iş birliği sürecinin başladığını aktardı. Ortaklık anlaşmasının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen bilgi alışverişinin oldukça yoğun olduğunu belirten Şahin, Atatürk Üniversitesinin ortak çalışmalara yönelik göstermiş olduğu ilgiden dolayı ICT Academy sertifikasını takdim ettiklerini söyledi.

Ödül töreninin ardından Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret ederek üniversite adına aldığı ödülü takdim eden Çavuşoğlu, Atatürk Üniversitesi adını her platformda duyurmanın çabası içerisinde olduklarını aktardı.

“Kazanacakları Bilgi ve Beceriyi Dünyanın Her Yerinde Kullanabilecekler”

Araştırma Üniversitesi unvanıyla ülke yükseköğretimine hizmet etmeye devam eden Atatürk Üniversitesinin, dünya üniversitesi olma hedefi doğrultusunda yaptığı ulusal ve uluslararası iş birliklerinin meyvelerini vermeye devam ettiğini belirten Rektör Çomaklı, ülkemizin 11. Kalkınma planında da yer alan 5G, IoT ve Ağ teknolojileri gibi alanlarda yetişmiş eleman ihtiyacının karşılanmasına yönelik iş birliklerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rektör Çomaklı: “Huawei ile başladığımız iş birliğini derinleştirerek devam ettiriyoruz. ICT Akademi çerçevesinde üniversitemiz mensuplarının faydalanacağı birçok çalışmayı yakın zamanda uygulamaya koymayı hedefliyoruz. Öğrencilerimiz, başlaması planlanan eğitimleri tamamlayıp sertifikalarını almaları durumunda yapay zekâ, siber güvenlik, 5G ve bilgisayar ağları gibi konularda donanımlı hale gelecekler, kazanacakları bilgi ve beceriyi dünyanın her yerinde kullanma imkânına kavuşacaklar” şeklinde konuştu.

Huawei’ye ve emeği geçen tüm akademisyenler ile programa katılan öğrencilere teşekkür eden Rektör Çomaklı, üniversite tarafından sanayiye yönelik iş birliklerini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ