Aras EDAŞ personele “Bağımlılıkla Mücadele ve Farkındalık Eğitimi” verdi

“Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Yetişkin Eğitimi Programı” kapsamında Aras EDAŞ personeline Yeşilay’ın uzmanları tarafından eğitim verildi.

Haberde İnsan 8.08.2021 14:47:39 0
Aras EDAŞ personele “Bağımlılıkla Mücadele ve Farkındalık Eğitimi” verdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.08.2021 14:47

“Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Yetişkin Eğitimi Programı” kapsamında Aras EDAŞ personeline Yeşilay’ın uzmanları tarafından eğitim verildi.

Aras EDAŞ Genel Müdürlüğü zemin kat toplantı salonunda gerçekleşen eğitim, pandemi kurallarına uygun bir şekilde yapıldı. Sosyal mesafe kuralına dikkat edilerek planlanan eğitim için personel gruplara ayrıldı. 10 gün süren eğitimlerde TBM (Türkiye Bağımlılıkla Mücadele) Yetişkin Eğitimi Programı hakkında bilgi verilirken yapılan mücadele kapsamında yapılan faaliyetlerin de farkındalığına dikkat çekildi.

Yeşilay tarafından oluşturulan bir program olan TBM (Türkiye Bağımlılıkla Mücadele) tütün, alkol ve madde bağımlılığı gibi sağlıklı yaşamı tehdit eden unsurlar konularında toplumu bilgilendirme ve farkındalığı artırma hedefleniyor. Bağımlılıklarla mücadelede etkin bir eylem planı olarak hayata geçirilen program ile öncelikli olarak çocuk ve gençlerin daha sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürdürmelerini sağlayarak, toplumdaki diğer bağımlı grupların bilinç düzeylerini artırma amaçlanıyor.

Erzurum Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler TBM İl Formatörü Arif Aras, madde, tütün, alkol ve teknoloji bağımlılıkları ile bu bağımlılıkların insan, aile ve toplum üzerinde oluşturduğu başta sağlık olmak üzere diğer olumsuz unsurlar hakkında bilgilendirmelerde bulunarak bunlarla mücadele yöntemlerini ve nasıl destek alınması gerektiği ile ilgili yöntemler hakkında bilgiler verdi.

Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) her yıl yaklaşık 10 milyon öğrenci ve 3 milyon yetişkine ulaşıyor. TBM eğitim materyalleri İngilizce, Rusça, Arapça, Fransızca, Sırpça, Boşnakça ve Kırgızca olmak üzere 8 farklı dile çevrilerek yurtdışında da yaygınlaşması hedefleniyor.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF, Bundesliga Yıldızı Mert Kömür'ü Milli Takım İçin İstihbarat Çalışmasına Aldı


Van Spor

FIFA’dan Yeni Malatyaspor’a puan silme cezası


Van Spor

Ağrı Aile ve Sosyal Politikalar, mali nedenlerle Kadınlar 2. Ligi’nden çekilme kararı aldı


Van Spor

Muşspor Başkanı Cengiz’den hakem yönetimine sert tepki


Van Spor

Vali Aydoğdu, sporcuları makamında ağırladı


Van Spor

Elazığspor - Karaman FK maçı biletleri satışta


Van Spor

Arıcak’ta dama turnuvası başladı


Van Spor

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ