58 yaşındaki muhtar gençlere taş çıkartıyor, günde 20 kilometre koşuyor

İlk kez 1951 yılında düzenlenen Akdeniz Oyunları Şampiyonasında Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandıran ve 8 kez Türkiye Maraton Şampiyonu olan Ahmet Aytar’ın öğrencisi olan 58 yaşındaki Allattin Karakol, 43 yıldır aralıksız g

Haberde İnsan 3.11.2021 15:19:30 0
58 yaşındaki muhtar gençlere taş çıkartıyor, günde 20 kilometre koşuyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.11.2021 15:19

İlk kez 1951 yılında düzenlenen Akdeniz Oyunları Şampiyonasında Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandıran ve 8 kez Türkiye Maraton Şampiyonu olan Ahmet Aytar’ın öğrencisi olan 58 yaşındaki Allattin Karakol, 43 yıldır aralıksız günde yaklaşık 20 kilometre koşuyor.

Baskil ilçesi Odabaşı Mahallesi muhtarı 58 yaşındaki Allattin Karakol, lise yıllarında ilçede düzenlenen yarışmada birinci olarak atletizmle tanıştı. Ardından il genelindeki atletizm yarışmasına katılan Karakol, Akdeniz Oyunları Şampiyonasında Türkiye’ye ilk altın madalyayı kazandıran ve 8 kez Türkiye Maraton Şampiyonu olan Ahmet Aytar’ın dikkatini çekti. Aytar’ın öğrencisi Karakol, uzun yıllar boyunca bölgede ve milli takımda önemli derecelere elde ederek 100’ün üzerinde madalya kazandı. Baskil Maliye Müdürlüğünden emekli olduktan sonra mahallesinde de muhtar olan Karakol, koşmayı 43 yıldır bırakmadı. Yaşına rağmen sağlıklı bir yaşam için her gün ortalama 20 kilometre koşan Karakol, bir yandan da mahallesine hizmet için çalışmalarını sürdürüyor. Gençlere taş çıkartan muhtar, aynı zaman da örnek oluyor.

Atletizm sporu ile lise birinci sınıfta tanıştığını kaydeden Allattin Karakol, "O zaman Elazığ ilimizin Baskil ilçesinde düzenlenmiş olan ilçeler arası bir kros yarışması düzenlenmişti ve o yarışmada birinci oldum. Daha sonra Elazığ amatöründe duayen hocamız rahmetli Ahmet Aytar’ın nezaretinde çalışmaya başladık. Yaklaşık 13 yıl boyunca Ahmet Aytar hocamızın antrenörlüğünde çalıştık. Onunla birlikte milli takım kampına davet edildik. Onun dışında bazı turnuvalarda mücadele ettik" dedi.

"43 yıldır koşuyorum ve koşuya halen de devam ediyorum"

Günde ortalama 20 kilometre koştuğunu dile getiren Karakol, "Biz bu sporu sadece gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzak dursun ve güzel alışkanlık kazansın diye yapıyoruz. Bizim halkımızın arasında şöyle bir görüntü var, ‘ spor yapan insanlar ders çalışmıyor’ diye, bence o çok yanlıştır. Spor yapan insanın zihni her zaman açık olur. Sigaradan ve kötü alışkanlıklardan uzak olurlar. Geleceği için de çok önemlidir. Ben yaklaşık 43 yıldır koşuyorum ve koşuya halen de devam ediyorum. Acil bir durum olmadığı müddetçe hemen hemen her gün koşuyorum. Her gün ortalama 20 kilometre koşuyorum" diye konuştu.

"Bu muhtarlık sürecince sporcu kimliğimiz bize pozitif bir enerji veriyor"

Bir taraftan da muhtarlık yaparak vatandaşın işlerine koştuğunu ifade eden Karakol, "Diğer taraftan da vatandaşımızın talebi üzerine muhtar olduk. Bu muhtarlık sürecince sporcu kimliğimiz bize pozitif bir enerji veriyor, daha canlı tutuyor. Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur. Böyle düşünürsek daha anlamlı olur, diye düşünüyorum. Benim 100’e kadar madalyam var. Daha önceden doğu kros liglerinde, festivallerde turnuvalara katıldık. Benim katıldığım turnuvalarda bir yarış dışında hepsinde ilk üçe girerek derece aldım” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ