45 yıldır ayakkabı boyayarak evini geçindiriyor

Elazığ’da yaşayan 59 yaşındaki Hasan Kahraman, 45 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak ailesini geçindiriyor.

Haberde İnsan 2.01.2022 11:06:19 0
45 yıldır ayakkabı boyayarak evini geçindiriyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.01.2022 11:06

Elazığ’da yaşayan 59 yaşındaki Hasan Kahraman, 45 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak ailesini geçindiriyor.

Elazığ’da yaşayan Hasan Kahraman, 14 yaşında ayakkabı boyacılığına başladı. 45 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak 7 çocuğunu büyüten Kahraman, 2 oğlunu da okuttu. Kar kış demeden çarşı merkezde boyacılık yapan Kahraman, bir engelli çocuğuna bakarken evdeki torunlarını okutmak için gayret gösteriyor. Günde 50 ile 70 TL arası para kazanan Kahraman, yaptığı işten memnun olduğunu söyledi.

Çalışarak çocuklarına ve torunlarına baktığını dile getiren Hasan Kahraman, “45 senedir boyacılık işi yapıyorum. Şükürler olsun az çok yaptığım işten razıyım. İnsan kanaatkar oldu mu her şey olur. İnsan kanaatkar olmazsa gözü doymaz, bir avuç toprak olur. Ben ne insanlar gördüm, 5 bin lira maaş alıyor gene de şükretmiyor. Biz burada bir asgari ücretin altında çalışıyoruz. Bazen oluyor ki hiç para kazanmadan eve dönüyoruz. Kışın doğru dürüst bizim işlerimiz olmuyor. İnsanlar kışın gelip ayakkabı boyatmıyor, yazın da terlik giyiyor. Günde 50-70 TL arasında para kazanıyoruz. Allaha şükürler olsun çoluk çocuğumuza bakıyoruz” diye belirtti.

7 tane çocuğu olduğunu ifade eden Kahraman, "Bir tanesi engelli ve çalışamıyor. Ona da geline de ben bakıyorum. Kışın biraz sıkıntı oluyor, ama bir şekilde geçiniyoruz. Elazığ’da bu işi 15-20 kişi yapıyor. Eski yerimiz yıkıldı biz de dağıldık. Her birimiz farklı yerde bu işi yapıyoruz. Soğukta kalın giyinerek burada oturarak işimizi yapıyoruz. Şimdi hazır boyalar çıkmış, insanlar ayakkabılarını o boyalarla boyatıyor. İkinci günde ayakkabıları çatlayıp gidiyor. Daha çok kunduracıların işine geliyor ama boyası çatlamasa bizim işimize gelir. Bizim boyadığımız ayakkabılar en az 10-15 gün kullanabilirler. Eleman yetiştirmedim, ama bu işi yaparak 2 çocuk okuttum. Torunlarımı da okutuyorum, okumakta fayda var" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

Kocaman: "Malatya Yeşilyurtspor’u hak ettiği yerlere taşımak için var gücümüzle çalışıyoruz"


Van Spor

Malatya, Muay Thai Şampiyonası’ndan 25 madalyayla döndü


Van Spor

Hakkari, kış turizmi ve kayakta yükselişte


Van Spor

Yıldız Kadınlar Voleybol İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Fenerbahçe, Göztepe'ye Yenilmezlik İstatistiğini Evinde Kaybetti! Şampiyonluk Yolunda Kritik Puan Erozyonu


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0 - 12 Bingöl Spor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ