1. ve 2. Marketlerde kentsel dönüşümün temelleri atıldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla 1. ve 2. Marketlerde rezerv alanda yapımına başlanan dükkanların temeli atıldı.

Haberde İnsan 14.05.2022 13:18:04 0
1. ve 2. Marketlerde kentsel dönüşümün temelleri atıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.05.2022 13:18

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un katılımıyla 1. ve 2. Marketlerde rezerv alanda yapımına başlanan dükkanların temeli atıldı.

Törende bir konuşma yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Projenin Palandöken için önemine dikkat çekti. Bakan Kurum, “Bu proje Palandöken açısından çok çok önemli. Yıllardır bekleyen, aynı Ulu Cami çevresindeki sıkıntılar gibi, Palandöken’de de alanda bulunan esnafımızın problemleri, sorunları vardı. Buranın da inşasına başladık. En kısa zamanda tamamlanacak. Dolayısıyla Erzurum’un her köşesinde bir kentsel dönüşüm projemiz var. Sosyal konutumuz, Millet Bahçemiz var. Erzurum’a bu hizmetleri inşallah en kısa zamanda kazandırmış olacağız.” diyerek sözü Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar’a bıraktı.

Başkan Sunar da, yaptığı konuşmada, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a, projeye ilgi ve desteği için teşekkür etti. Alanda 240 adet dükkanın yenileneceğini söyleyen Başkan Sunar, “Mevcut dükkanlarımızın yapılış tarihi 40 yıl öncesine dayanıyor. Hepsi eskimiş durumda. Uygulamaya aldığımız proje ile alanın çehresi değişecek, ticarete ciddi katkı sağlayacak. Değerli Bakanım, Palandöken’imizin hem fiziki manada hem de ekonomik anlamda yükselişine vesile olacak projemize göstermiş olduğunuz ilgi için, size ve ekibinize çok teşekkür ediyorum. Rezerv alan için İller Bankası Genel Müdürlüğümüz buraya muvafakat ettiler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. TOKİ Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bütün bürokratlarıyla beraber ciddi bir biçimde projenin yürümesi için emek sarf ediyorlar. Palandökenliler adına hepinize teşekkür ediyorum. Var olun, Sağ olun.” İfadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından beton atma butonuna basılarak ilk harç atıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 Hacettepe A.Ş. Türk Metal 1963 Spor: 3


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ