Güzel Sanatlar Fakültesinden şenlik havasında bir sergi

Güzel Sanatlar Fakültesinden şenlik havasında bir sergi

Kültür Sanat 5.11.2024 13:05:42 0
Güzel Sanatlar Fakültesinden şenlik havasında bir sergi
Tarih: 05.11.2024 13:05 Güncelleme: 05.11.2024 13:05
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF), yeni akademik döneme Filistin katliamını konu edinen "Vaveyla" adlı tiyatro oyunu ile açılış yaparak dikkat çekti. GSF binasının çeşitli alanları, sanat eserleri ve etkinliklerle donatılarak, şenlik havasında bir sergi ortamı oluşturulurken, tüm bölümlerin katılımıyla düzenlenen Güz Sergisi, Kasım ayı sonuna kadar devam edecek.
Sergide; resim, grafik, geleneksel türk sanatları, tekstil ve moda, seramik, heykel, fotoğraf, sahne sanatları ve müzik bölümlerinin sanatçı-akademisyenleri ve öğrencilerinin eserleri yer alıyor. Etkinlik, GSF binasını adeta bir sanat sergi salonuna dönüştürürken, aynı zamanda çeşitli performatif çalışmalar da sergileniyor.
GSF Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Aydemir, bu etkinliklerin her bölümün ortak katılımıyla gerçekleştirildiğini belirterek, mekânı sanatla ve sanat eserleriyle kimliklendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Prof. Dr. Aydemir: “Fakültemiz binasına giren herkesin sanatla tanışmasını, yüzleşmesini ve sanatla iç içe olmasını sağlamak bizim için çok önemli. Öğrencilerimizin sanatın kuşattığı bir mekânda eğitim alması hem çok değerli hem de gereklidir” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Aydemir, dünyada yaşanan zulümlere karşı bir duruş sergilediklerini vurgulayarak: “Barbarların, katillerin, zalimlerin, soykırımcıların kuşatması altında bulunan dünyamıza nazire yaparcasına, biz de bu binayı sanatın kuşattığı bir mekâna dönüştürdük. Emek veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyor, çalışmalarımıza desteklerini esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu’na şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.
Sanatseverleri bir araya getirerek katılımcılara hayal gücünün sınırlarını zorlayan bir deneyim sunmayı hedefleyen Güz Sergisi, sanatın gücünü ve toplumsal meseleleri gündeme getirme misyonunu gerçekleştirerek, izleyicilere unutulmaz anlar yaşatmayı amaçlıyor.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ