Gürpınar’ın en büyük sosyal konut hamlesinde temel atıldı

Van’ın Gürpınar Belediyesi tarafından yaklaşık 18 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek 126 konut ve iş yeri için temel atma töreni düzenlendi.

Van Haberleri 10.05.2023 13:19:00 0
Gürpınar’ın en büyük sosyal konut hamlesinde temel atıldı
Tarih: 10.05.2023 13:24 Güncelleme: 10.05.2023 16:24

İlçede yer alan konut sorununun çözümü için çalışma yürüten Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, ilçeye değer katan projeleri ile hizmet zincirini zenginleştirmeye devam ediyor.

Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleştirilen temel atma töreni ile yaklaşık olarak 18 bin metrekare alanda üzerinde 56 adet 1+1, 50 adet 2+1 20 adet 3+1 daire ve işyeri inşa edilecek.

Vatandaşların yoğun katılım gösterdiği temel atma törenine Gürpınar Kaymakamı Fatih Kayabaşı, AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray, AK Parti Van Milletvekili Adayları Muhammed Çalağan, Azad Kartal, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Gevaş Belediye Başkanı Murat Sezer, Gürpınar AK Parti İlçe Başkanı Taha Güngör, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcisi, mahalle muhtarları ve kurum amirleri katıldı.  

Programda konuşan Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, Gürpınar’ın gelecek vizyonunu oluşturacak projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

İlçede yıllardır süre gelen konut sorununun gelişme ve büyüme önündeki en büyük engel olduğunu söyleyen Başkan Tanış, “Gürpınarımızın il merkezine çok yakın olması ve yıllardan bu yana konut sorunu yaşaması gelişimindeki en büyük engeldi. Bu da benim en fazla üzerinde durduğum ve çözümü için çalıştığım projedir. Sosyal konut projesi Gürpınar tarihindeki en büyük ve en önemli projedir. Allah’ın izniyle azmettik, destek aldık ve hamdolsun ki bugün 126 konut ve 1500 metrekare alan üzerindeki iş yerlerinin temelini atıyoruz. Bu bizler için bir başlangıçtır. Bunun devamı gelecek İnşallah. Gürpınar’daki konut sorununun tamamını AK Belediyecilikle çözmüş olacağız. Bugün burada 60 metrekarelik 56 adet 1+1 daire, 100 metrekarelik 50 adet 2+1 daireler, 160 20 adet 3+1 daire ve 1500 metrekarelik alana sahip 11 adet iş yerimizin temelini atmış bulunuyoruz.” ifadelerine yer verdi.

18 bin metrekarelik toplam alan ve 3 bin metrekarelik peyzaj alanına sahip projenin Kasım ayında Gürpınarlı vatandaşların hizmetine sunulacağını belirten Başkan Tanış, “Yeni yaşam alanımız içerisinde birçok güzellik ve yeniliği de getiriyoruz. Güneş enerji sistemleri aracılığıyla 2 saatlik enerji ihtiyacını karşılayacak sistemi de kuruyoruz. Aynı zamanda yağmur toplama ve depolama sistemiyle tüm peyzaj alanının sulamasını yağmur suyuyla yapacağımız sistemi getiriyoruz. Özellikle depreme dayanıklı olarak Radye temel üzerinde 10 kattan fazla kat sayısını kaldıracak seviyede iken biz beş kat olarak uygun gördük. Depreme dayanıklı ve 60 santimlik radye temel üzerine inşa edilen binaları Gürpınar vatandaşlarımız güvenle ve huzurla kullanılabilecek.”dedi.
 

Göreve geldikleri günden bu yana gece gündüz demeden büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Tanış, "Türkiye yüzyılında cennet vatanı ülkemizin her köşesinde olduğu gibi Gürpınarımızda bu şahlanıştan payını almıştır, almaya devam edecektir.  Hoşab Projesiyle, Fabrikasıyla, ilçenin dört bir köşesindeki parke taşı çalışmalarıyla, enerji ve şehirleşmesi ile bölgenin en güzel, en sakin şehri olan Gürpınarımız, turizm ve tarihi potansiyeli ile kalkınma hamlesini başlatmış bir kent olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Şunu net belirtmem lazım; bizler milletin parasını yine millet için doğru, stratejik ve yerinde harcıyoruz. Sürekli ilçemiz için yeni kaynak oluşturma arayışındayız. Bu anlamda başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Bakanlarımıza, Ak Parti Van Milletvekilleri ve İl Başkanımıza, ve tüm meclis üyesi dava arkadaşlarım ile belediye personellerimize teşekkür ediyorum.”dedi.

AK Parti Van İl Başkanı Emre Güray ise AK parti belediyeciliğin hizmet belediyeciliği ve gönül belediyeciliği olduğunu ifade etti.

Güray, “Hayrullah Başkanımız göreve geldikten sonra bu memleketin sıkıntısını kendi sıkıntısı yapıp dertlenerek birçok projenin gerçekleşmesi konusunda birçok mesafeler kat etti. Bunların başında istihdama yönelik projelerin artırılması ve altyapı ihtiyaçlarının bu memlekete kazandırılması oldu.”dedi.

AK Parti Van Milletvekili Adayı Muhammed Çalağan, Başkan Hayrullah Tanış’ın ortaya koymuş olduğu güzel çalışmadan dolayı teşekkür etti.

AK Parti İlçe Başkanı Taha Güngör, Gürpınar’ın çehresini değiştiren yeni bir proje açılışında olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Vedat Abukan,konut projesinin Gürpınar için bir hayal olduğunu ve bu hayalin Başkan Tanış’ın çabalarıyla yerine getirildiğini belirtti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ