Güroymak’ta üretilen seyyar duş ve tuvaletler deprem bölgelerine gönderildi

Güroymak’ta üretilen seyyar duş ve tuvaletler deprem bölgelerine gönderildi

Genel 9.03.2023 14:59:55 0
Güroymak’ta üretilen seyyar duş ve tuvaletler deprem bölgelerine gönderildi
Tarih: 09.03.2023 14:59 Güncelleme: 09.03.2023 14:59
Bitlis’in Güroymak ilçesinde üretilen seyyar duş ve tuvaletler, ihtiyaç duyulan deprem bölgelerine gönderildi.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından başlatılan yardım kampanyaları Bitlis’te de devam ediyor. Güroymak’taki öğretmen ve öğrenciler tarafından deprem bölgesinde kullanılmak üzere seyyar duş ve tuvaletlerin imalatları devam ediyor. Daha önce bölgeye gönderilen 96 adetten sonra bölgede halen ihtiyaç duyulan duş yerleri ve seyyar tuvaletlerden 26 adet daha imal eden Güroymak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, üretimlerine devam edeceklerini belirttiler.
Konu ile ilgili olarak konuşan Bitlis Milli Eğitim Müdürü M. Emin Korkmaz, “Öğretmen ve öğrencilerimiz depremin ardından üretimlerini sürdürüyor. Bölgeye bugüne kadar 9 kamyon yaşam ve gıda malzemesi gönderdik. Yine bölgenin en büyük ihtiyaçlarından biri olan duş ve tuvaletlerin üretimini sürdürüyoruz. Geçtiğimiz günlerde bölgeye 96 adet göndermiştik. Son olarak 26 adet daha göndererek, toplamda 122 adet duş yeri ve tuvaleti bölgeye ulaştırdık. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
Korkmaz, bölgeye yardımların devam ettiğini de ifade ederek, “Okullarımızda sürdürülen çalışmaların yanı sıra Milli Eğitim Müdürlüğü olarak bugüne kadar 9 kamyon kuru gıda ve giyim malzemesi gönderdik. Ayrıca battaniye, çocuklar için oyuncak, iç çamaşırı ve hijyen setleri gönderdik. Yine okullarımızın kendi aralarında topladıkları maddi yardımları da yetkililer eliyle bölgeye gönderdi. Tüm velilerimize de buradan duyarlılıkları için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ