Güroymak’ta “Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomide Güçlenmesi” semineri verildi

Güroymak’ta “Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomide Güçlenmesi” semineri verildi

Genel 17.12.2022 11:57:09 0
Güroymak’ta “Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomide Güçlenmesi” semineri verildi
Tarih: 17.12.2022 11:57 Güncelleme: 17.12.2022 11:57
Bitlis Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda, Güroymak ilçesinde “Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomide Güçlenmesi” konulu seminer verildi.
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ana hizmet birimlerinden Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü koordinasyonunda kadınların ekonomik güçlenmesine ve para yönetimi, gelir, harcama, birikim, varlık, borç, tasarruf, yatırım, yatırım araçları, bireysel emeklilik sistemi gibi konularda farkındalıklarının artırılmasına yönelik destek ve teşvik çalışmaları devam ediyor. “Finansal Okuryazarlık ve Kadınların Ekonomik Güçlenmesi Seminerleri” çerçevesinde Güroymak Aile Destek Merkezinde Psikolojik Danışman Doğan Aşkın ve Sosyolog Selamet Aydın Ercan tarafından kadınlara bilgi verildi.
Kadınların yoğun ilgi gösterdiği seminerde konuşma yapan Psikolojik Danışman Doğan Aşkın, “Bugün, ülke olarak ekonomik alanda daha iyi noktalara gelmek, daha müreffeh olmak adına bu mücadeleyi geçmişte olduğu gibi gene hep birlikte yapmak durumundayız. Hangi alanda olursa olsun donanımlı bir şekilde kendimizi yetiştirmek, geliştirmek, üretmek ve bunun için çok çalışmak zorundayız. Tam da bu noktada finansal okuryazarlık ve kadının ekonomik statüsünün güçlendirilmesi hususu önem arz ediyor” dedi.
Sosyolog Selamet Aydın Ercan ise, “Yaşamımızın belli aşamasında okullara gidiyoruz. Okullarda belli eğitimleri alıp hayata atılıyoruz. Hayatta da tabi belli kazanımlar elde ediyoruz. Ama teknoloji, bilim durmadan gelişiyor. Her geçen gün, hayatımıza yeni bir şeyler katılıyor. Ortaya konulan her yeni ürün, her yeni gelişme aynı zamanda onunla ilgili bir eğitim sürecini de gerektiriyor. Yeniliklerin yaygınlaştırılması, nasıl uygulanacağı gerektiği konusunda metotların anlatılması gerekiyor ki o işe talip olacak insanlar veya teknolojik ürün ise ondan faydalanacak insanlar gerektiği şekilde hem yararlansın hem de başkalarına yararlandırsın. Bu yüzden diyoruz ki, en büyük güç bilgidir. Ne kadar bilgili isek, gerek kişisel olarak gerek toplumsal olarak gerekse ülke olarak o kadar güçlü oluruz, söz sahibi oluruz” diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ