Gündemdekiler 40. Bölüm: HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu önemli açıklamalarda bulundu

Gündemdekiler programına katılan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, bir çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Vangölü TV 16.08.2022 18:00:00 0
Gündemdekiler 40. Bölüm: HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu önemli açıklamalarda bulundu
Tarih: 16.08.2022 18:00

VANGÖLÜ TV ÖZEL  
Vangölü TV’de yayınlanan Gazeteci Ziya Türk’ün hazırlayıp sunduğu Gündemdekiler Programı’nın bu haftaki konuğu HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu oldu. Yapıcıoğlu, programda önemli açıklamalarda bulundu. 

Gazeteci Ziya Türk’ün yönelttiği sorulara HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, şu şekilde cevap verdi;

“VAN’IN SORUNLARI DEĞİŞMİŞ Mİ?”
Van’da olan birden fazla sorunun hala çözülmediğini ifade eden HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “Van'da yılan hikâyesine dönen bir çevre yolu sorunu var. Van'da 50-60 kilometrelik bir çevre yolu, 10 yıldır bir türlü bitirilemiyor. Bu kadar sürede, bu kadarcık bir yol bitmez mi? Bu soruyu haklı olarak vatandaş soruyor. Biz de vatandaşlarımızın bu sorusunu tercüman oluyoruz. 18. Maddeyle ilgili şikâyetler var. Bu şikâyetler devam ediyor. Maalesef bunların düzeltileceği yönünde bir ışık da belirmiş değil. Belediye hizmetleri anlamında yoğun bir şikâyet var. Van Otogarı 2011 depreminden bu yana prefabrik bir halde hizmet vermeye devam ediyor. Düzgün bir otogar talebi var. Yolların yetersizliği herkesin malumudur. Stadyumla ilgili yine benzer sıkıntılar var. Van Gölü 'Sit Alanı' ilan edildi ama maalesef kirletilmesi de engellenemiyor.

“TÜRKİYE’NİN EKONOMİK SORUNLARI VE ÇÖZÜMLERİ”
Biz memleketin her tarafını dolaşıyoruz. Genel anlamda şunu söyleyebilirim. Vatandaşın gündemiyle siyasetin gündemi çok örtüşmüyor. Vatandaşın gündeminde siyaset yok. Vatandaşın gündeminde ekonomi var. Siyasetin gündemi özellikle bu son bir yıldır sürekli erken seçimi, parlamenter sistem, gibi tartışmalar geldi gitti. Fakat emin olun vatandaş hiç oralı değil. Vatandaşın alım gücünün düştüğü herkesin malumudur. Vatandaş birden fazla sıkıntılarla uğraşıyor. Bu sıkıntılarla ilgili de bizim temel bir tespitimiz var. Şuan muhalefet partilerine sorarsanız Türkiye’nin bu sıkıntıları çekmesinin bir tane sebebi var. Nedir o? ‘Başkanlık Sistemi’ Eğer yeniden parlamenter sisteme döndürülürse He bir de o parlamenter sistem güçlendirilmiş parlamenter sistem olursa tamamdır.  

“TÜRKİYE’NİN DIŞ POLİTİKASI VE BÜYÜK PROJELERİNE BAĞIŞ”
Doğalgaz rezervlerini Allah bereketlendirsin. Allah daha da arttırsın inşallah. Değil doğalgaz inşallah petrol bulunur. O sondaj gemilerinin Akdeniz’e açılması orada hukukun muhafaza edilmesi bizim de istediğimiz, talep ettiğimiz, desteklediğimiz bir şey. 

“GENÇLERE EVLENDİRME FONU MÜJDESİ”
Evet evlilik fonu, sadece bu değil bununla ilgili bu fona başka kaynaklarda aktarılır. Mesela, şu anda gençlerimizin evliliğinin bu derece zorlaştığı bir dönemde eğer vatandaşa teklif edilse denilse ki sadece gönüllü olarak bu işe katkı sunmak isteyen vatandaşların her birisinin elektrik faturasına biz 1 lira ilave edeceğiz. Evlilik fonuna aktarmak üzere tek 1 lira, ben eminim ki vatandaşın çok büyük bir çoğunluğu buna gönüllü olarak katkı verecek. Hatta belki bazıları 1 lira ne ki ben 5 lira 10 lira ya da daha büyük? Paralar aktarayım, biz bu şekilde gençlerimizin evliliğini kolaylaştırmalıyız. Çoğu kişi gençlere iş ve aş diyor biz buna ilave yapmış oluyoruz diyoruz ki gençlere iş aş ve eş. Gençler, yuva kura bilmeli. Kendi ailesini kurabilmeli ve bu şekilde hem daha erken yaşta olgunlaşır hem daha erken bir yaşta düzene girer. Gerçekten şuanda pek çok ülkede alarm zilleri çalmaya başladı. Neyle ilgili; Çin bile daha uzun süre nüfusu milyarın üzerinde olduğu için tek çocuk politikasıyla devam etti, şu anda Çin çocuk sayısını arttırmak için farklı farklı teşvik yöntemleri öğreniyor, eğer aile başına çocuk sayısı 2.1’in altına düşerse bu tehlike çanları demektir.

“VAN’DA VE TÜRKİYE’DEKİ MİSYONERLİK FAALİYETLERİ”
Gençlerimize türlü türlü tuzaklar kuruluyor. Ta uzak doğudan, Kore’dsen misyonerler geliyor. Amerika’nın dolarlarını ceplerine koyarak uluslararası bazı vakıflar tarafından fon olarak gelip bizim memleketimizde misyonerlik faaliyeti yapıyorlar. Bizim gençlerimizi ikna ediyorlar ya da onlara bazı maddi menfaatler vaat etmek suretiyle onları Hristiyan yapıyorlar.  

“10 MİLYON SİVİLİ KATLEDEN HRİSTİYAN YÖNETİCİLERE NEDEN KATİL DENMİYOR?”
Adına Dünya Savaşı dediğimiz iki savaş çıktı. Gerçekten de Dünya Savaşı isminin hak edecek olan savaşlardı. İkisi de 20.yy’da İkisi de Avrupa’da çıktı. İkisini de Hristiyanlar arasında yaşandı. Şu 10 milyon insanı bir yılda öldürdüler. Peki bu insanları kim öldürdü? İnsanlık ya da merhamet havarisi kesilen, Hristiyanlık sevgi dinidir diyen insanlar yaptı.

“ÜLKEMİZ VE HALKIMIZIN YARARI BİZİM ÖNCELİĞİMİZ”
Ben soru sipariş etmem. Vatandaş neyi merak ediyorsa, gazeteci neyi merak ediyorsa onu sorar biz de cevap vermeye çalışırız. Aynı zamanda cevap verirken de Özellikle şuna dikkat ederiz, Sözümüzü ölçerek, biçerek söyleriz. Bize menfaat getirecek ama ülkeyi zarara sokacak bir söz söylemeyiz. İnşallah bundan sonra da söylemeyeceğiz. Ülkemiz ve halkımızın yararı bizim önceliğimiz.” ifadelerine yer verdi. 

Kaynak: Vangölü TV
 


Haber Kaynak : Van Bölge Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem