Gündemdekiler 39. Bölüm: Erciş’te 3 binden fazla kadın aile destek merkezlerinden faydalanıyor

Gündemdekiler Programı bu hafta da Erciş'te faaliyet gösteren ve kadınların ağırlıklı olarak katıldığı kursların yer aldığı aile destek merkezlerini gündemine aldı.

Vangölü TV 18.07.2022 12:31:00 0
Gündemdekiler 39. Bölüm: Erciş’te 3 binden fazla kadın aile destek merkezlerinden faydalanıyor
Tarih: 18.07.2022 12:37


VANGÖLÜ TV ÖZEL  

Vangölü TV'de yayınlanan Gazeteci Ziya Türk'ün hazırlayıp sunduğu Gündemdekiler Programı, bu hafta Erciş'teki aile destek merkezlerinde yapılan çalışmaları gündemine aldı.

Programa konuk olan Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu, aile destek merkezlerinin kadına, aileye ve toplumsal hayata etkisini önemsediğini ifade etti.

Programda Erciş Sahilkent, Kışla ve 4 Nolu Aile Destek Merkezlerinde yapılan çalışmaları koordinatörler, kursiyerler ve öğrenciler anlattı.

Van’ın Erciş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde hizmet veren aile destek merkezleri, özellikle kadınların sosyal hayatta aktif rol üstlenmelerini ve aile bütçelerine katkı sağlamalarına yardımcı olmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmet Beyoğlu, Vangölü TV mikrofonlarına aile destek merkezleri ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Erciş, yaklaşık 200 bin nüfusuyla bölgenin en büyük cazibe merkezlerinden biridir. Filen aktif 5 tane Aile Destek Merkezimiz var. Bunlar ilçemizin farklı noktalarında yer almaktadır.


KADINLAR AİLE DESTEK MERKEZLERİ’NDE AİLE BÜTÇELERİNE KATKI SAĞLIYOR

Aile Destek Merkezlerimizin en büyük özelliği, kadınlarımızın toplumsal entegrasyonun sağlanması, iş hayatına girmeleri ve meslek edinmelerinin yanı sıra aile bütçelerine de ciddi katkılar sağlamasıdır.

Burada okuma- yazma, Kur'an-ı Kerim, dikiş- nakış, takı-tasarım, yağlı boyadan kişisel gelişim kurslarına kadar çok geniş bir yelpazede aile destek faaliyetleri devam etmektedir. Erciş’te 3 binden fazla kadın aile destek merkezinde faydalanmaktadır.


10’DAN FAZLA KADIN KENDİ İŞ YERİNİ AÇMIŞ DURUMDA

İnsanlarla yaptığımız sohbetlerde şunu görmekteyiz, aile destek merkezine gelip sertifikasını alan yaklaşık 10’dan fazla kadın kendi iş yerini açmış durumda. Bu bizleri gerçekten çok mutlu etmektedir.

En büyük hedeflerimizden bir tanesi ise aile destek merkezleri üzerinden sertifika alan kursiyerlerimizin kooperatifler kurarak toplumsal hayatta çok fazla her alması ve istihdama katkı sağlaması için çalışacağız.


SOSYAL DESTEK HIZIR VAN PROJESİ İÇİN 6 AYRI EKİP

Van Valimiz Doktor Ozan Balcı’nın başlatmış olduğu Sosyal Destek Hızır Van Projesi kapsamında Erciş’te hemen faaliyete geçtik. Erciş Belediyemiz, Erciş Kaymakamlığımız ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız ile beraber 18 kişiden oluşan 6 ayrı ekip oluşturarak insanlarımızın hayatlarına ve yüreklerine dokunmaya devam ediyoruz.


Kaynak: Vangölü TV

 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem