Gündemdekiler 38. Bölüm: Erciş Kaymakamlığı sosyal yardım çalışmaları ve aşevi

Gazeteci Ziya Türk’ün hazırlayıp sunduğu gündemdekiler programı Erciş’te yapılan sosyal yardımları gündemine aldı.

Vangölü TV 16.07.2022 13:51:00 0
Gündemdekiler 38. Bölüm: Erciş Kaymakamlığı sosyal yardım çalışmaları ve aşevi
Tarih: 16.07.2022 13:59

VANGÖLÜ TV ÖZEL

Vangölü TV olarak Van ve ilçelerinde yapılan çalışmaları yansıtmaya devam ediyoruz. 

Bu kez de Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu öncülüğünde Ercişte yapılan sosyal yardımlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Kızılay işbirliğinde kurularak hizmet veren Aşevi’nde yapılan çalışmaları ekranlara taşıyoruz. 

Erciş’te yapılan sosyal yardımları ve Ercişlileri önemsediklerini belirten Kaymakam Dr. Nuri Mehmetbeyoğlu çalışmaları anlatırken şu ifadeleri kullandı; 

450 AİLEYE GÜNLÜK SICAK YEMEK
Erciş Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde Kızılay ile yapmış olduğumuz protokol çevresinde bölgenin aşevini yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza bu noktada destek olmak amacıyla 2018 yılı sonunda aşevini kurduk ve 15 personelimiz ile hizmet vermeye başladık.  Özellikle Ramazan ayı boyunca her gün 450 ailemize sıcak yemek verme mutluluğunu yaşadık. 

10 BİN 606 AİLEYE GIDA YARDIMI 
Yaklaşık olarak 10 bin 606 ailemize gıda yardımı, 60 ailemize de giysi yardımı yaptık. 2022 yılına geldiğimizde bunu daha da artmak istedik ve çalışmalarımızı bu yönde yapmaya başladık. ilk7 aylık süreç içerisinde 210 dan fazla ailemize 1100’den fazla kişiye haftanın 6 günü sıcak yemek vermeye devam ediyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarla ilgili yaptığımız yardım çalışmaları doğrultusunda bu sayıyı artırarak sürdürmek istiyoruz.

2021 YILINDA 120 MİLYON TL YARDIM YAPILDI
Biz Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak kimsesizlerin kimisi olan bir devletiz. Biz kaymakamlığımız, belediyemiz ve diğer devlet kuruluşlarımızla birlikte şartlı eğitim, sağlık,  gıda, yaşlı aylık, engelli yardımları ile beraber 2021 yılında yaklaşık 120 milyon TL bir yardım yaptık.

MÜRACAATTA BULUNANLARA YARDIM EDİLİYOR
2022 Temmuz ayına geldiğimiz süreçte ise 72 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirme mutluluğunu yaşıyoruz.  Müracaatta bulunan bütün vatandaşlarımıza mütevelli heyetlerimizle haftalık yaptığımız toplantı çerçevesinde gerek ayni gerek nakli yardım yapmaktayız.

Kaynak: Vangölü TV 

Çalışmaların detayları program videosunda.. 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem