Güder, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre’yi ağırladı

Güder, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre’yi ağırladı

Politika 30.11.2023 11:47:42 0
Güder, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre’yi ağırladı
Tarih: 30.11.2023 11:47 Güncelleme: 30.11.2023 11:47
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanı Zorlu Töre Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’i makamında ziyaret etti. Başkan Güder, “Türkiye Cumhuriyeti olarak Kıbrıs’a gerekli ihtimamı, hassasiyeti gösteriyoruz. Bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz” dedi.
Turgut Özal Üniversitesi akademik yılı açılış programı kapsamında Malatya’ya gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre Zorlu Töre Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’i makamında ziyaret etti. Başkan Güder ile Meclis Başkanı Töre arasında Kıbrıs’ın önemi ve deprem sonrasında yapılan çalışmalar üzerine sohbet gerçekleşti. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kıbrıs’ın stratejik konumda olduğunu ifade ederek, “Bugün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Meclis Başkanımız Zorlu Töre’yi Malatya’mızda Battalgazi’mizde ağırlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kıbrıs bizim için çok önemli. Yavru ve ana vatan birbirinden ayrılmaz. Özellikle dünya stratejisinde Akdeniz, birkaç yıldır daha anlam ve önem ifade ediyor. Trilyonlarca metreküp hidrokarbonun olması nedeniyle o bölge tüm dünyanın ilgisini çekiyor. Tabii Türkiye’nin de Akdeniz’de Kıbrıs üzerinde söz sahibi olması elinde bir güvence. Kıbrıs üzerinden Libya ile kıta sahanlığı oluşturulması Akdeniz’i Türk Gölü haline getirmiş oldu. Türkiye Cumhuriyeti olarak Kıbrıs’a gerekli ihtimamı, hassasiyeti gösteriyoruz. Bundan sonra da göstermeye devam edeceğiz. Kuzey Kıbrıs Türkler’indir ve Türkler’in olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.
“Malatya’mızın Türk tarihindeki yeri çok farklıdır”
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de, “6 Şubat’ta hayatını kaybeden bütün deprem şehitlerine rahmet diliyorum. Hayatta kalanlara da Allah’tan sabır diliyorum. Malatya önemli bir tarihi şehrimizdir. Buradan birçok devleti yöneten serdarlar çıkmıştır. Önemli fikirler, düşünceler, idealler Malatya şehrinden çıkmıştır. Dolayısıyla Malatya’mızın Türk tarihindeki yeri çok farklıdır. Sizleri ziyaret ettiğim için mutluyum. Buradaki tarihi de geçmişi de öğreniyoruz. Buradaki son durumu öğrendik. Depremle ilgili son gelişmeleri öğrendik. Özellikle inşaat yapılarına çok dikkat etmemiz gerekir. Kıbrıs meselesi bizim milli davamızdır. Türk milletiyle müşterek davamızdır. Bu milli dava tarihin derinliklerinden gelmektedir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti’ne, anavatan Türkiye’ye dört elle sarılmamız lazım. Sizlere bizleri ağırladığınız için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Haber Kaynak : İHA
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ