Yunanistan'ın düzensiz göçe karşı yüzen bariyer planı tepkilere yol açtı

Ana muhalefet SYRİZA, 'Halkımızın dayanışma duygusunu ve insanlığını rencide eden, Avrupa ve uluslararası standartları ihlal eden bir utanç eylemi.' dedi.

Genel 2.02.2020 14:04:51 0
Yunanistan
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 02.02.2020 14:04

Yunan hükümetinin Ege adalarındaki düzensiz göçmen geçişlerini engellemek amacıyla yüzen bariyer kullanılmasına yönelik planı muhalefet partileri ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisine yol açtı.

Ana muhalefet partisi SYRİZA tarafından yapılan açıklamada, hükümetin yüzen bariyer kullanma planı ''insanlık dışı'' olarak nitelendirildi.

Açıklamada, ''halkımızın dayanışma duygusunu ve insanlığını rencide eden, Avrupa ve uluslararası standartları ihlal eden bir utanç eylemi'' ifadeleri kullanıldı.

Uluslararası Af Örgütü Yunanistan Direktörü Gavriil Sakelaridis konuyla ilgili, ''Yeni Demokrasi hükümeti, yasa dışı bir uygulamayı hayata geçirmek için yasal bir yol bulmaya çalışıyor.'' dedi.

Yüzen bariyer planının birçok soru işaretine neden olduğunu belirten Sakelaridis, planın iltica hakkı gibi temel hakları ihlal ettiğini savundu.

Avrupa Birliği (AB) Komisyonundan yapılan açıklamada ise ''hükümetin bariyer kullanma planını basından öğrendik. Ne planladıklarını ve bariyer kurmakla neyi hedeflediklerini daha iyi anlayabilmemiz için Yunan makamlarıyla temasa geçeceğiz.'' ifadelerine yer verildi.

Yunan hükümeti, Ege adalarındaki düzensiz göçmen geçişlerini engellemek amacıyla yüzen bariyer kullanılacağını açıklamıştı. 2 bin 700 metrelik bariyerin, 50 santimetresi denizin üzerinde kalacak şekilde 1 metre 10 santim yüksekliğinde olması ve yanıp sönen ışıklarla donatılmasının planlandığı duyurulmuştu.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) verilerine göre, 2019'da Yunanistan'a giriş yapan göçmen sayısı 59 bin 726'ya ulaştı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

TFF, Yeni Malatyaspor’u hükmen mağlup saydı


Van Spor

Malatya’da spor tesislerinin hizmet kalitesi değerlendirildi


Van Spor

Erzurum’da Basketbol hakem kursu açıldı


Van Spor

Malatya Büyükşehir’den amatöre 43 milyonluk yatırım


Van Spor

Ağrı’da taekwondo çalışmaları geleceğin sporcularını yetiştiriyor


Van Spor

Oltulu liseliler bilek güreşinde rakiplerine geçit vermedi


Van Spor

Sakaryasporlu Kaleci Yunus Emre Tekoğul'un "İlla Ki Gol Yerim Ben" Mesajlarıyla Tutuklanması Şike Soruşturmasını Alevlendirdi


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı, deplasmandan galibiyetle ayrıldı


Van Spor

Teknik Direktör Adem Çağlayan: "Kötü günler geride kalacak"


Van Spor

Çakmur’dan spor tesislerinde çalışan personele teşekkür belgesi


Van Spor

Yeni Malatyaspor’a ‘talimatlara aykırı hareket’ sevki


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan geriye kusursuz stat zemini kaldı


Van Spor

Korkmaz kardeşlerden çifte başarı


Van Spor

Erzincan’da cirit gösterisine davet


Van Spor

Havalı silahlar seçmelerinde Erzincan rüzgârı


Van Spor

Malatya’dan 7 sporcu milli takım kampına gitmeye hak kazandı


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi, ÜNİLİG Türkiye şampiyonluğunu kutladı


Van Spor

Elazığ dartta Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Hakkari’de ‘satranç il birinciliği’ yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ