Yükselen Çelik, Çinli bir üreticiyle Transit İhracat İşbirliği Anlaşması imzaladı

- Anlaşma kapsamında 2021'de yaklaşık 500 ton takım çeliği transit ihracatı yapılarak yaklaşık 900 bin avro ek satış geliri yaratılması, 2022'de bu katkının 2-3 milyon avro seviyesine ulaşması bekleniyor

Genel 11.11.2020 10:46:59 0
Yükselen Çelik, Çinli bir üreticiyle Transit İhracat İşbirliği Anlaşması imzaladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.11.2020 10:46

İSTANBUL (AA) - Yükselen Çelik AŞ, Çin'in en büyük takım çelik üreticilerinden birisiyle Transit İhracat İşbirliği Anlaşması imzaladığını, bu kapsamda 2021'de yaklaşık 900 bin avro, 2022'de 2-3 milyon avro ek satış geliri yaratmayı beklediklerini bildirdi.

Yükselen Çelik'in transit ihracat iş birliği anlaşmasına ilişkin açıklaması, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlandı.

Açıklamada, Çin'in en büyük takım çelik üreticilerinden birisiyle bugün Transit İhracat İşbirliği Anlaşması imzalandığı aktarılarak, "Mevcut durumda ihracat geliri olmayan şirketimiz, bu anlaşmayla satış gelirleri arasına 1 Ocak 2021'den itibaren 26 ülkeye yapılacak transit ihracat gelirlerini de ekleyecektir. Anlaşma kapsamında 2021'de yaklaşık 500 ton takım çeliği transit ihracatı yaparak yaklaşık 900 bin avro ek satış geliri yaratmayı, 2022'de bu katkının 2-3 milyon avro seviyesine ulaşmasını bekliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Takip eden senelerde anlaşmanın devamlılığı ve ihracat yapılan pazarlardaki penetrasyonun artırılmasıyla gelirlere olan katkının artmasının muhtemel olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Tedarikçi'nin dünyadaki en rekabetçi fiyatlarla yüksek kalitede takım çeliği üretimi yapan şirketlerden birisi olması, ihracata başlangıçta şirketimize oldukça önemli bir rekabet üstünlüğü sağlayacaktır. Bunun yanı sıra Fas, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri gibi kapılarını kısmen veya tamamen Türkiye ile ticarete kapatmış ve Türk ürünlerine boykot uygulayan ülkelerde, satışı yapılan ürünlerin Çin menşeli olması sayesinde transit satış ihracatı ile pazar payı elde edilebilecektir. Anlaşmaya göre şirketimiz Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Türki Cumhriyetlerden 26 ülkede, Çin menşeli takım çelik üreticisinin münhasır mümessiliğini yapacaktır. Münhasır mümessillik kapsamında şirketimiz iki türlü gelir yaratabilecektir."

Açıklamada, tedarikçinin doğrudan Çin'den veya Türkiye'de yer alan çelik servis merkezinden 26 ülkeye yapacağı tüm satış gelirlerinden yüzde 5 komisyon alınacağı bilgisi verildi.

Yükselen Çelik'in bu ülkelere kendi yapacağı transit ihracatta uygun gördüğü kar marjını uygulayacağı vurgulanan açıklamada, 1 Ocak 2021'de yürürlüğe girecek anlaşmanın bir yıl geçerli olacağı ve taraflarca fesih edilmediği sürece her yıl kendiliğinden yenileneceği ifade edildi.

Açıklamada, 2021 için herhangi bir alım garantisi olmadığı, 2022 için verilen 1.000 ton alım garantisinin de herhangi bir cezai şartı bulunmadığı belirtilerek, "Anlaşma kapsamında verilen herhangi bir teminat veya finansal yükümlülük bulunmamaktadır." denildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ