Yüksekovalı minik Maral’ın yaşam mücadelesi

Hakkari’nin Yüksekova İlçesinde Yaşayan Alkan Ailesinin 4 Yaşındaki Minik Kızları Maral, 3 Yıldır Solunum Cihazına Bağlı Yaşıyor.

Genel 6.03.2020 09:21:54 0
Yüksekovalı minik Maral’ın yaşam mücadelesi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.03.2020 09:21

HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde yaşayan Alkan ailesinin 4 yaşındaki minik kızları Maral, 3 yıldır solunum cihazına bağlı yaşıyor.

Yüksekova ilçesine bağlı Eski Kışla Mahallesi’nde yaşayan Alkan ailesinin 4 yaşındaki kızları Maral Alkan, 11 aylıkken nefes almakta zorlanması üzerine ailesi tarafından Yüksekova Devlet Hastanesine götürüldü. Önce akciğer yetmezliği, ardından beyinde sulanma olduğu teşhisi konulan çocuk, Yüksekova’dan sevk edildiği Van’da 9 ay boyunca yoğun bakım ünitesinde tedavi gördü. 9 ay sonunda hiçbir teşhis konulmadığı iddia edilerek taburcu edilen Maral, 3 yıldır solunum cihazına ve yatağa bağlı yaşıyor.

İmkânları yetersiz olan aile, Maral’ın bir an önce tedavi edilebilmesi için hayırsever ve yetkililerden yardım talebinde bulundu. Tek isteklerinin iyi bir tedavi olduğunu ifade eden Maral’ın halası Gülşen Alkan, “Maral şu an elini, ayağını hissetmiyor. Konuşma hisleri yok, dokunma hisleri yok. Maral’ın tedavisini istiyoruz. Bizim ne para da ne pul da gözümüz yok, sadece Maral için iyi bir tedavi istiyoruz. Biz hala Maral’ın hastalığının ne olduğunu bilmiyoruz. 3 yıldır tedavi görüyor, ama tedaviye yanıt vermiyor. 3 ayda bir Van’a nöroloji doktoruna görülüyor. Yeğenimi hırıltıyla götürdüm, makineyle geri getirdim. Solunun yetmezliğinden dolayı makineye bağlı kaldı. Büyüklerimizden bize bu konuda yardım etmesini istiyoruz" dedi.

Maral’ın annesi Nergiz Alkan da iyi bir doktor istediklerini söyleyerek, “Gerçekten hastalığı nedir öğrenmek istiyoruz. Çünkü kızımı her gün bu şekilde acılar içinde görmek beni öldürüyor. Tek bir isteğimiz var, iyi bir doktor. Buradan yetkilere sesleniyorum, ne olur yaşam mücadelesi veren kızım için bize yardım edin. Maralımın artık yürümesini, koşmasını, konuşmasını ve en önemlisi artık makineye bağlı kalmasını istemiyorum. Lütfen bize yardımcı olun" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ