YPG/PKK'lı teröristler çocukların hayallerini yarım bıraktı

Terör örgütü YPG/PKK'nın, işgal ettiği Rasulayn'dan Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesine düzenlediği roketli ve havanlı saldırılarda sevdiklerini yitirenlerin acısı aradan geçen 1 yıla rağmen dinmiyor.

Genel 9.10.2020 12:04:32 0
YPG/PKK
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.10.2020 12:04

ŞANLIURFA (AA) - Barış Pınarı Harekatı devam ederken terör örgütü YPG/PKK üyeleri tarafından Ceylanpınar'a atılan roket ve havan mermileri nedeniyle hayatını kaybeden 11 yaşındaki Elif Terim'in ailesi, çocuklarını kaybettikleri evlerinde saldırıdan kalan izlerle yaşamaya devam ediyor.

Baba İbrahim Terim, AA muhabirine, terör örgütünün saldırısı sonrası kaybettikleri Elif'in acısını hala yaşadıklarını belirterek, ilk andan itibaren kendilerini yalnız bırakmayan tüm yetkililere teşekkür etti.

Kızlarını şehitlik mertebesine uğurladıkları için mutlu olduklarını anlatan Terim, "Devletimiz uğruna bir şehit verdiğimiz için gururluyuz. Barış Pınarı Harekatı ile karşı tarafta olan terör örgütü temizlendi. Operasyondan sonra rahatız, herhangi bir korkumuz kalmadı. Operasyon yapılması gerekiyordu ve yapıldı." dedi.

Baba Terim, Elif'i yitirdiği saldırıda yaralanan çocuğunun o dönem ayakta tedavi edildiğini ancak yara izinin kaldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Terör örgütü sivil, çocuk dinlemiyor, ilk günden beri onların işi sivil ve çocuklarla. Devletle baş edemezler, onlar kimdir? Ancak böyle zavallı sivil insanlara gücü yeter. Onlar Elif'in hayalini alamazlar, bir Elif gitti nice Elifler var, bitmedik, tükenmedik. Öğretmen olma hayali vardı, başarılıydı okulda."

Terim, evde şarapnel parçalarının izlerinin durduğuna işaret ederek, "O izlere baktıkça aklımıza Elif geliyor, o yüzden yaptırmadık, baktıkça onu hatırlıyoruz." diye konuştu.

"Oğlumun hayali göz doktoru olmaktı"

Fırına ekmek almaya giderken şehit olan 11 yaşındaki Mazlum Güneş'in ailesi de yüreklerine kor düşüren terör örgütünün tamamen yok olmasını istiyor.

Baba İbrahim Güneş, oğlunun acısının ilk günkü gibi olduğunu ve duvardaki resmine bakarak sürekli onu andıklarını söyledi.

Oğlunun müzikle arasının iyi olduğunu ve gitar çalmayla yakından ilgilendiğini anlatan Güneş, "Oğlumun hayali göz doktoru olmaktı. Annesi gözünden rahatsızdı, hep 'Anne göz doktoru olacağım, seni muayene edeceğim, seni iyileştiririm.' diyordu ama olmadı." ifadelerini kullandı.

Anne Zekiye Güneş ise oğlunun acısını yüreğinde hissettiğini vurgulayarak, terör örgütünün yok olmasını istediğini belirtti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ