Yiğit, “İnternet haberciliği yasası acilen çıkarılmalıdır”

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Aziz Yiğit, yerel medyanın zor bir dönemden geçtiğini kaydetti.

Genel 10.01.2021 15:23:21 0
Yiğit, “İnternet haberciliği yasası acilen çıkarılmalıdır”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.01.2021 15:23

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yapan Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Aziz Yiğit, yerel medyanın zor bir dönemden geçtiğini kaydetti.

Yiğit, “Maliyetler artıyor ve gelirlerde düşüyor. Şu anda iş bulmakta en çok zorlanan meslek grubu arasında da gazeteciler yer alıyor. Türkiye’ de son yıllarda kapanan uydudan yayın yapan televizyon kanalı sayısı ve ekonomik nedenlerden dolayı kapanan gazete sayısı her geçen gün artıyor. Öte yandan acilen internet haberciliği konusunda yasa çıkarılmalı her önüne gelen internet sitesi açarak, gazetecilik mesleği maskesi takmamalı” ifadelerini kullandı.

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Aziz Yiğit, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada gazetecilik mesleğinin sorunlarına dikkat çekti. Başkan Yiğit, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü gazetecilerinin sorunlarının gündeme getirildiği ve sorunlara çözüm aranması anlamında önem taşıyor. Sektörümüz kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyaç duymakta. Bunun içinde yeni yasal düzenlemelerin yapılması gerekmektedir. Medya sektöründe mesleki düzenleme olmaması; dileyen herkesin gazeteci maskesi altında sektörde boy göstermesine neden olmakta. İki satır bile yazamayan insanların internet sitesi kurarak ‘Ben gazeteciyim’ diyerek maddi menfaat elde etmesi, işini hakkıyla yapan gazetecilerin alnına bir ‘Kara leke’ olarak sürülüyor. Bu nedenle basın sektöründe öncelikle mesleki düzenleme yapılmalıdır. Ayrıca internet haberciliği yasası biran önce çıkarılmalı, dileyen herkesin internet sitesi açma özgürlüğü olmamalı. İnternet haberciliği konusunda özellikle bir yasa çıkarılmalıdır.”

“Basın kartları sorunu çözülmelidir”

Basın kartlarının dağıtımında çeşitli sorunlar yaşandığını belirten Yiğit, “Bazı meslektaşlarımızın basın kartları uzun süredir teslim edilmemiştir. Basın kartı dağıtımındaki sorunların ortadan kaldırılması gerekmektedir. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle gazetecilerin sorunlarının gündeme getirilmesini, bu sorunların çözülmesini ve mesleğin bazı sorunlarının yasal güvenceye bağlanmasını temenni ediyoruz” şeklinde açıklamasını tamamladı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ