Yeşilyurt’ta son 5 buçuk yılda 203 park

Başkan Çinar Parkta İnceleme Yaptı

Genel 20.11.2019 16:26:47 0
Yeşilyurt’ta son 5 buçuk yılda 203 park
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.11.2019 16:26

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde son 5.5 yıl içerisinde 203 park yapılıyor. Belediye tarafından Seyran Mahallesinde yapılan parkın inşaatı sürüyor.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Seyran Mahallesinde inşaatı devam eden parkta incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında bilgiler alan Çınar, “Yeşil alanları ve doğal hayatıyla Malatya’nın akciğeri olan Yeşilyurt’un geleceğine kalıcı eserler bırakmak adına farklı tasarımları ve hizmet alanlarına sahip sosyal yaşam alanlarının sayısını artırmaktayız. Seyran mahallemize yapacağımız park alanıyla birlikte 5,5 yılın sonunda Yeşilyurt’umuza kazandırdığımız park sayısını 203’e çıkarmış olacağız" dedi.

Yeşilyurt’un yeşil dokusunu güçlendirip farklı ve ayrıcalık yaşam koşullarını yaygınlaştıracak ‘insan odaklı’ projelere ağırlık verdiklerini ifade eden Başkan Çınar, Yeşilyurt’un hızla gelişen bölgelerinden olan Yeşiltepe’nin gerek alt ve üst yapı hizmetleri gerekse de spor alanları, kültür merkezleri ve diğer dönüşüm hizmetleriyle farklı bir kimliğe büründüğünü söyledi.

Başkan Çınar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yeşilyurt’u gelecek nesillere taşıyacak modern, yeşilin ve ağaçlandırmanın hakim olduğu, çocuk oyun alanları, sportif faaliyetlerin yapılabildiği, vatandaşların ihtiyaçlarına cevap veren, yaşam kalitesini yükseltecek, şehir estetiğine farklılık kazandıran sosyal yaşam alanların sayısını artırmaktayız. Hizmette dur durak bilmeden, yer ve bölge ayırt etmeden ilçede yaşayan tüm vatandaşlarımıza eşit seviyede hizmet götürmekteyiz. Yeşilyurt’umuzun bütün bölgeleri farklı bir zenginliği barındırırken, Yeşiltepe’nin de bu anlamda farklı güzellikleri vardır. Yeşilyurt Belediyesi olarak buradaki güzellikleri kalıcı ve güzel yatırımlarla ön plana çıkartıp, hemşehrilerimizin huzur ve refah seviyelerini artırmak adına parkları yapıyoruz, yolları yeniliyoruz, yürüyüş yollarının kalitesini yükseliyoruz, kültür ve sanatsal hizmetlerimizle 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını güzel hizmetlerle gideriyoruz"

İlçeye yeni çocuk oyun alanları ve dinlenme alanları kazandırmak adına çalışma yaptıklarına dikkat çeken Başkan Çınar, "Yaptığımız yatırımlarımızın bir yenisini Seyran mahallemizdeki vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Mahallemizde yapılan imar değişikliği ile birlikte yeni yeşil alanları oluşunca bizlerde yaptığımız teknik incelemelerin ardından buradaki köprünün hemen alt tarafındaki 1,5 dönümlük alana modern ve nezih bir park alanı kazandırmak adına çalışmalara hız verdik. Parkımız, çocuk oyun grupları, fıtness aletleri, oturma alanları, çevre düzenleme, yeşil alanlar ve ışıklandırmayla dikkat çekici özelliklere sahip olacaktır. Çocuklarımız, gençlerimiz ve ailelerimiz buraya gelip huzur ve güven içerisinde zaman geçirip, keyifli anlar yaşayacaklar. Yeşiltepe’miz bu tür yatırımlarla daha fazla güzelleşip, modern ve yaşam standardı yükselecektir. Sadece birkaç ay içerisinde Yeşilyurt’umuzun farklı noktalarına 8’e yakın park alanı yaparak sosyal yaşam alanlarının sayısını artırdık. 2014 yılından bugüne kadar revize ettiğimiz parklarımızla birlikte park sayımızı burayla birlikte 203’e çıkarmış olacağız. Park sayısı artıkça Yeşilyurt’umuz daha güzel olacak. Bugüne kadar hizmete sunduğumuz park alanlarımız gelişen ve kalkınan Yeşilyurt’umuzun yüz akı olmuştur, bundan sonra ki projelerimizde aynı hedef doğrultusunda hayata geçecektir.” şeklinde konuştu.

Seyran Mahalle Muhtarı Zihni Dönmez de, çocuk oyun parkından dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar’a teşekkürlerini sunarken, yapılan hizmetlerden memnun olduklarını söyledi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ