Yeşilyurt’ta Ramazan denetimi

Yeşilyurt Belediyesi ekipleri vatandaşların Ramazan ayı içerisinde gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmeleri için ilçe genelinde hizmet veren fırın, lokanta, pastane, market ve kasaplarda denetimlerde bulundu.Gıda ürünlerinin sağlık

Genel 3.05.2019 17:37:23 0
Yeşilyurt’ta Ramazan denetimi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.05.2019 17:37

Yeşilyurt Belediyesi ekipleri vatandaşların Ramazan ayı içerisinde gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilmeleri için ilçe genelinde hizmet veren fırın, lokanta, pastane, market ve kasaplarda denetimlerde bulundu.

Gıda ürünlerinin sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaşması ve kalitenin sürdürebilirliği adına çalışmalarını sürdüren Yeşilyurt Belediyesi Veteriner ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri ile gıda mühendisleri, denetime gittikleri iş yerlerinin genel temizlik, gıdaların muhafazası, yiyeceklerin depolanması konularını incelerken, ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol etti.

İşletmelerin temizliğe önem verip vermediklerini araştıran ekipler, pide ve ekmek gramajlarını da kontrol ederken, çalışan personelin kıyafetleri ve sağlık muayene kartlarını da inceledi. Hijyen ve sağlık yönünden uyulması gereken kurallar hakkında işyeri yetkililerine bilgi veren personeller, tespit edilen eksikliklerin giderilmesi konusunda uyarılarda bulundu. Denetimlere katılan Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş, Yeşilyurt’ta ki fırın, lokanta, pastane, market ve kasaplarda yıl boyunca devam eden denetimlerin Ramazan ayı süresince de aralıksız devam edeceğini söyledi. Vatandaşların sağlıklı ürünler tüketmesi için denetimlere ayrı bir önem verdiklerini dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Bekir Karakuş, “ Halkımızın sağlıklı ve güzel ürünler tüketmesi için yıl boyunca devam eden denetimlerimize Ramazan ayı öncesinde yoğunluk verdik. Hemşerilerimizin huzur ve güven içerisinde alış veriş yapması, iftar ve sahur yemeklerini gönül rahatlığıyla yapması adına elimizden gelen gayreti göstermekteyiz. Halkımızın sağlığı bizim için önemlidir. Ramazan ayı boyunca fırın, pasta ve tatlı imalathaneleri, şarküteri ve marketlere yönelik kontrollerimiz devam edecek. Denetimlerimizde, öncelikle insan sağlığını tehdit eden unsurlara dikkat ediyoruz. Ayrıca üretilen ekmek ve pidelerin gramajlarını da kontrol ederek, belirlenen kurallara uyulup uyulmadığına bakıyoruz. Ekiplerimiz tarafından gerçekleşen denetimlerde güvenli gıda ve güvenilir gıda üzerinde titizlikle duruluyor. Ürünlerin doğru üretimleri ve temizliğini yakından incelerken, mutfak kısımlarındaki hijyenik ortama hassasiyet gösterilmektedir. Lokanta, kasap, manav, pasta, tatlı ve unlu mamul imalathanelerini rutin kontroller dışında da sık sık denetlenecektir. Kuralları yerine getiren esnaflarımızı tebrik ediyoruz. Vatandaşlarımız gördükleri eksiklikleri gerek 444 8 910 nolu Çağrı Merkezimiz gerekse de resmi internet sitemizde ki ‘Çek-Gönder’ uygulamamız ve 0532 100 8 910 nolu whatsapp hattımız aracılığıyla bize ulaştırabilirler. Bizlerde gelen şikâyet ve tespitler üzerine gerekli önlemleri alırız” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ