Yeşilyurt’ta fotoğraf yarışması

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşilyurt’umuzun baharla birlikte açan çiçeklerinin yöre kültürümüz, doğal yaşamımız ve günlük hayatındaki renklerinin fotoğraf sanatının görsel gücü ile tanıtılmasına katkı sağ

Genel 9.04.2019 16:47:44 0
Yeşilyurt’ta fotoğraf yarışması
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.04.2019 16:47

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, “Yeşilyurt’umuzun baharla birlikte açan çiçeklerinin yöre kültürümüz, doğal yaşamımız ve günlük hayatındaki renklerinin fotoğraf sanatının görsel gücü ile tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla ’Yeşilyurt Çiçek Açtı’ temalı ulusal fotoğraf yarışması düzenliyoruz” dedi.

Yeşilyurt’un kültürel ve doğal zenginliklerini farklı fotoğraf kareleriyle bir araya getirip ilçenin tanıtımını daha geniş kesimlere duyurmak amacıyla ’Yeşilyurt Çiçek Açtı’ temalı ulusal fotoğraf yarışması başlattıklarını ifade eden Çınar, “Bir ülkenin, kentin veya ilçenin dış dünyaya anlatılmasının en güzel yolu sanatsal çalışmalardır. Kültürel ve sanatsal hizmetlerle Yeşilyurt’un her mevsim var olan o eşsiz güzelliklerini ön plana çıkarmaya önem veriyoruz. Doğası, suyu, havası, yeşil alanlarıyla Anadolu’da gerçekten çok farklı ve özel bir konumda bulunan şirin ilçemizin farklı bölgelerinde ki ovalarında, yeşil alanlarında, dağlarında, bahçelerinde bahar ayıyla birlikte endemik bitkileri, kiraz ve vişne başta olmak üzere envai türlü meyve ağaçları bulunmaktadır. Bitki örtüsüyle zengin bir floraya sahip olan Yeşilyurt’umuzun baharla birlikte açan çiçeklerinin yöre kültürümüz, doğal yaşamımız ve günlük hayatımdaki renklerinin fotoğraf sanatının görsel gücü ile tanıtılmasına katkı sağlamak amacıyla Yeşilyurt Kent Konseyimizle ile ortaklaşa ’Yeşilyurt Çiçek Açtı’ temalı ulusal fotoğraf yarışması düzenliyoruz. Türkiye çapında yakından tanınan fotoğrafçılarımızın da katılımıyla 22 Mayıs 2019 tarihi saat 23:00’e kadar devam edecek olan yarışmamıza katılmak isteyenler çektikleri fotoğraflarını yesilyurtcicekacti@yesilyurtkentkonseyi.com mail adresine gönderebilirler. Yarışmanın seçici kurulu tarafından 23 Mayıs 2019 tarihinde yapılacak geniş kapsamlı değerlendirmelerin ardından dereceye giren fotoğraflar ve yarışmacılarımızı kendi internet sitemizden açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller vereceklerini dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,” Yarışma sonunda dereceye girecek birinci yarışmacıya 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL, özel ödül bin TL, mansiyon dalında 500 TL ve sergileme alan fotoğraflar için 150 TL para ödülü takdim edeceğiz” şeklinde konuştu.

Bütün fotoğraf tutkunlarını yarışmaya davet eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar,“‘Çiçeklerle Bezeli, Kirazıyla Ünlü Yeşilyurt’un En İyi Fotoğrafını Çek Ödülü Kazan’ sloganıyla düzenlediğimiz ’Yeşilyurt Çiçek Açtı’ temalı ulusal fotoğraf yarışmamız sebebiyle ilçemizde misafir edeceğimiz fotoğraf tutkunları bir yandan farklı bitki türlerini kadraj altına almaya çalışırken, diğer taraftan ilçemizin farklı özelliklerine bire bir şahit olacaklar. Bu fotoğraflar gelecek nesillere bırakılacak çok kıymetli eserler olarak arşivlerdeki yerini alacak ve tarihi niteliğe sahip olacaklar” diye konuştu.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Kars 36 Spor: 1 Hakkari Zap Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - Erzurumspor FK: 1


Van Spor

Binlerce gence dokunan proje: Değer Erzincan sahada


Van Spor

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ