Yeşilyurt Belediyesi’nden park ve yeşil alanların bakımına önem veriyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çinar, Havaların Isinmasiyla Birlikte İlçe Genelindeki Park Ve Yeşil Alanlarda Zaman Geçiren Vatandaşların Rahat Ve Huzurlu Ortamda Dinlenmesi Adına Çalişmalara Önem Verdiklerini Söyledi.

Genel 16.07.2019 15:19:00 0
Yeşilyurt Belediyesi’nden park ve yeşil alanların bakımına önem veriyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.07.2019 15:19

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, havaların ısınmasıyla birlikte ilçe genelindeki park ve yeşil alanlarda zaman geçiren vatandaşların rahat ve huzurlu ortamda dinlenmesi adına çalışmalara önem verdiklerini söyledi.

Yeşilyurt’ta şuan kadar 108 parkı hizmete açarak 376 bin 576 metrekare yeşil alanı ilçeye kazandırdıklarını dile getiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya’nın akciğeri Yeşilyurt için gece gündüz demeden çalıştıklarını ve projeler ürettiklerini söyledi. Hizmete giren ve yapımı devam eden parkların ilçenin genel görüntüsüne pozitif katkı sağladığını belirten Çınar, parkların ayrıca kuruldukları mahallelerin de yaşam kültürü ve hayatına da farklılık kazandırdığını dile getirdi. Sıcaklıkların artmasıyla birlikte parklar ve sosyal tesislere halkın yoğun ilgi göstermesinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Çınar, şunları söyledi:

“Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Temizlik İşler Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz parklardaki başta yeşil alanlar olmak üzere ağaçların budanması ve sulanması, dere ıslahı, oyun gruplarının temizlik, bakım ve onarımlarını titizlik göstermektedirler. Çocuklarımızın daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda eğlenerek vakit geçirebilmeleri amacıyla, parklardaki çocuk oyun gruplarında temizlik ve dezenfekte çalışmaları özen göstermekteyiz. Bakım çalışmaları kapsamında ağaçlar budanıp, çimler biçilirken, vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda ekiplerimiz ilçemizdeki eksiklikleri gidermek için var gücüyle çalışmalarını sürdürmektedir. Halkın sağlığını tehdit eden pis atıklar toplanarak yeşil alanların daha çok ve uzun süreli var olmasına özen gösterilmektedir. Sağlık konusunda bugüne kadar asla taviz vermedik, vermeyiz de, vatandaşlarımızın özellikle çocuklarımızın daha sağlıklı şartlarda eğlenmeleri ve keyifli vakit geçirmeleri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Parkların iyileştirilmesi konusunda oldukça hassas davrandıklarını belirten Başkan Çınar, “Park ve sosyal tesislerimizde hem çocuklarımızın hem de büyüklerimizin keyifle vakit geçirdikleri oyun ve yeşil alanların korunması, muhafaza edilmesi ve kent kimliğine güzellikler katması için görevlendirilen ekiplerimiz gece-gündüz demeden hummalı bir çalışma yapmaktadır. Belediyemizin mücavir alanlarında ki parklarımızda gerek yeşil alanların korunması gerekse de temizlik konusunda her hangi bir sorun yaşamadık. Kendi sınırlarımızda ki yol güzergâhlarında bulunan gerek yeşil alanlar gerekse de ağaçların sıcak havadan fazla etkilenmemesi için sulama ve bakım işlemlerini sistematik şekilde yapmaktayız. Bununla birlikte parklarımız ve sosyal tesislerimizde ki havuzlarımızda temizleme çalışmalarına önem veriyoruz” şeklinde konuştu.

Çınar, “Hemşehrilerimizden ricamız gördükleri eksiklikleri 444 8 910 nolu Çağrı Merkezimiz, 532 100 8 9 10 nolu whatsapp hattımız ile resmi internet sitemizdeki çek gönder uygulaması aracılığıyla bize rahatlıkla iletebilirler, bizde gelen talebe göre yapılması gereken en kısa sürede yerine getiririz. Belediye olarak vatandaşlarımızın huzuru ve mutluluğu için canla başla çalışıyoruz. Parklarımızı vatandaşlarımızın yeşil ile iç içe olabilecekleri şekilde hizmete sunmaya ayrı bir önem vermekteyiz. Çocuklarımız ile yetişkinlerin spor ve sosyal yaşantısını hareketlendirmek için modern ve ferah alanlar oluşturmak adına hizmetlerimize kesintisiz devam edeceğiz. Bu anlamda bizlere destek olan ve hassasiyet gösteren tüm hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bu arada parklarımızın temizliği ile ağaçların sulama çalışmalarını gece gündüz demeden sürdüren personellerimize de çalışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

Elazığspor ile Elazığ MEM arasında işbirliği protokolü


Van Spor

Doğum gününde Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

Otizmli İkiz Milli Kayakçılara Erzurum’da coşkulu karşılama


Van Spor

GSB Kış Kulübü binleri ağırladı


Van Spor

AK Parti Doğubayazıt İlçe Başkanı Geçit’ten maç sonrası yaşandığı iddia edilen olaylara tepki


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Mazıdağ Fosfat Spor:0


Van Spor

Elazığ GSK hentbol takımı 7’de 7 yaptı


Van Spor

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ