Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan'dan İsrail'e 'ilhak planı' tepkisi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, 'İsrail'in değil ilhak planı, halihazırda işgal altında tuttuğu Filistin topraklarından bir an önce çekilip gitmesi gerektiğini en güçlü şekilde haykırıyoruz.' ifadesini kullandı.

Genel 4.07.2020 21:58:02 0
Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Erbakan
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.07.2020 21:58

ANKARA (AA) - Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Batı Şeria ve Ürdün Vadisi'ne yönelik ilhak planına tepki gösterdi.

Başta Türkiye olmak üzere bölgedeki tüm Müslüman ülkelerin İsrail'e karşı fiili adımlar atması gerektiğini savunan Erbakan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve ABD Başkanı Donald Trump'ın 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da açıkladıkları sözde 'yüzyılın planı' doğrultusunda Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin İsrail toprağı olarak kabul edileceğini ilan ettiklerini hatırlattı.

İsrail yönetiminin bu plan doğrultusunda Batı Şeria'nın yüzde 30'luk bölümünün gasbı için harekete geçtiğine dikkati çeken Erbakan, şöyle devam etti:

"Netanyahu Batı Şeria ve Ürdün Vadisi'nin ilhakı konusunda Trump yönetiminin yeşil ışık yaktığını ve Amerikan yönetiminin bu konudaki politikasında hiçbir değişiklik olmadığını açıkça ifade ediyor ve Amerika'yı de arkasına alarak bu haksız ve hukuksuz adımı atmaya kalkışıyor."

İsrail'in, 65 bin Filistinlinin yaşadığı Ürdün Vadisi'ne 1967'deki savaş sonrasında hukuksuz olarak kurduğu 18 yerleşim birimine 11 bin 700 Yahudiyi yerleştirdiğini anımsatan Erbakan, "Yani şu anda İsrail tarafından her türlü hakkı ve hukuku hiçe sayarak ilhak edilmek istenen topraklardaki nüfusun büyük çoğunluğu Filistinlilerden oluşmaktadır. Bundan tam 50 sene önce ortaya konan Allon Planı bugün İsrail yönetimi tarafından adım adım uygulamaya konulmaya çalışılmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail'deki emekli generaller ve dünyadaki Yahudilerin de plana karşı olduğunu aktaran Erbakan, şunları kaydetti:

"Amerika'da önde gelen 149 Amerikalı Yahudi lideri, 11 Amerikan Kongre üyesi söz konusu planın negatif sonuçları olacağını belirterek Netanyahu'nun bu adımdan vazgeçmesi çağrısında bulunmuşlardır. Dünyanın çeşitli yerlerindeki Yahudi cemaatleri bu plana tepki gösterirken başta Türkiye olmak üzere Müslüman ülkelerin yöneticilerinden de en güçlü şekilde tepkilerini ortaya koymalarını bekliyoruz. İsrail'in, değil ilhak planı, halihazırda işgal altında tuttuğu Filistin topraklarından bir an önce çekilip gitmesi gerektiğini en güçlü şekilde haykırıyoruz."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ