Yaylacılar dönüş yolculuğuna başladı

Genel 30.09.2018 11:05:06 0
Yaylacılar dönüş yolculuğuna başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.09.2018 11:05
Tunceli’de yazın hayvanlarını yaylaya çıkartan sürü sahipleri, dönüş yolculuğuna geçmeye başladı.
Tunceli’nin Pertek ve Çemişgezek ilçelerinden Haziran başında Pülümür ve Ovacık ilçesindeki yaylalara çıkan sürü sahipleri, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte dönüşe geçti. Yayladaki son ürünlerini alan sürü sahipleri yola kadar indirdikleri hayvanları kamyonlara yükleyerek evlerine dönmeye başlarken, yaylada bulunanlar da dönüş için hazırlık yapıyor.
Çemişgezek ilçesinden Pülümür ilçesindeki yaylaya çıkan ve dönüş hazırlığı yapan Güzel Gündoğdu, Haziran ayında yaylaya geldiklerini, Eylül sonu veya Ekim başında dönüş yolculuğuna geçtiklerini aktardı. Yayladaki çadırlarda peynir ve yağ ürettiklerini belirten Gündoğdu, iyi fiyattan alıcı olmadığı için biraz sıkıntı yaşadıklarını kaydetti.
Mera fiyatlarının yüksekliğinden yakınan Özer Gündoğdu ise, “Yazın yaylalar için para ödüyoruz, kışın ise hayvanların kalacağı yerler kiralıyoruz. Sürüleri kamyonlarla taşıdığımız için de maddi sıkıntı yaşıyoruz. Çoban fiyatları yüksek oluyor. Çobanlar en düşük 4 bin liraya, en yüksek ise 7 bin liraya geliyor" dedi.
Emeklerinin tam olarak karşılığını alamadıklarını dile getiren Özer Gündoğdu, "Taze peynir yapıp şirketlere veriyoruz. Kendimiz direkt üreticiden tüketiciye götüremiyoruz, öyle bir imkanımız yok. Arabulucular var, onlar da belirli fiyatlar koyuyor. Tarım Bakanlığı üreticiden direkt tüketiciye satış için imkan sağlasa belki daha da ürünümüz kazanır. Türkiye tarım ve hayvancılık konusunda bütün ülkelerden daha elverişlidir. Biraz destek çıkılsa hem ülke olarak kendimize yeter hem de ihracat yaparız” ifadelerini kullandı.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ