Yaralı kaya kartalı acısını imamdan çıkarttı

Hakkari-Çukurca karayolunda yaralı halde bulunan kaya kartalı, kendisini kurtaran köy imamının kolunu pençeledi. Pençesini imamın koluna geçiren kartal, uzun uğraşlar ve uyuşturucu iğne yapılmasının ardından sakinleşti.Çukurca ilçesi.

Genel 13.01.2019 09:09:34 0
Yaralı kaya kartalı acısını imamdan çıkarttı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.01.2019 09:09

Hakkari-Çukurca karayolunda yaralı halde bulunan kaya kartalı, kendisini kurtaran köy imamının kolunu pençeledi. Pençesini imamın koluna geçiren kartal, uzun uğraşlar ve uyuşturucu iğne yapılmasının ardından sakinleşti.

Çukurca ilçesi Gündeş köyü imamı Lütfü Karadeniz, Hakkari’ye gelirken elektrik tellerine takılarak düşen kaya kartalını fark etti. Serhat Ediş isimli sürücüyle birlikte yaralanan kartalı alarak Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne getirdi. Ekipler tedavi hazırlıklarına başlarken, imam Lütfü Karadeniz ve beraberindekiler de hatıra fotoğrafı çektirmek için kartalın kanatlarına dokununca ani bir refleks yapan hayvan, pençesini imamın koluna geçirdi. Acılar içerisinde kıvranan imamın yardımına veteriner ekibi yetişti. Kanadına uyuşturucu iğne yapılmasına rağmen imamın kolunu bırakmayan kartala, çevredekilerin mücadelesi de sonuç vermedi.

Acısından bağırmaya başlayan imamın, "Bir şeyler yapın, dayanamıyorum" demesi üzerine pense yardımıyla kartalın pençesi zarar verilmeden saplanan yerden çıkarıldı. Rahat bir nefes alan imam Karadeniz, kışlık elbiselerine rağmen kartalın pençesini geçirerek kolunu yaraladığını söyledi. Uyuşturucu iğneyle sakinleştirilen kaya kartalıyla hatıra fotoğrafı çektiren imam ve beraberindeki duyarlı köylüler, kartalın acısını imamdan çıkarttığını söylediler.

“Yaralı kartal acısını benden çıkarttı”

İHA muhabirine konuşan Köprülü köy imamı Lütfü Karadeniz, “Hakkari’ye doğru gelirken yolda yaralı bir kartal gördük. Hakkari’ye götürüp veterinere teslim edelim, tedavisini yapıp tekrar doğaya salalım dedik. Onun için iyilik ettik. Ama her ne hikmetse yaralı kartal acısını benden çıkarttı” dedi.

Sürücü Serhat Ediş ise, kızının ikazı üzerine kartalı gördüklerini belirterek, “Veteriner gelmeden önce hatıra fotoğrafı çekecektik. Kartal pençesini imamın koluna geçirdi. Pençesi 15 dakika boyunca imamın kolunda kaldı. Kartal acısını bizim imamdan aldı” şeklinde konuştu.

Kartalın pençesi ile yaralanan imam, Hakkari Devlet Hastanesi Acil Servisine giderek tedavi olup gerekli aşıları yaptırırken, kaya kartalı ise Hakkari Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alındı.

Kartal Van’a gönderilecek

Kartala ilk müdahaleyi yapan veteriner hekim Faysal Cindioğlu, kartalın kanadının kırık olduğunu söyledi. Cindioğlu, “Çukurca ilçesinden Hakkari istikametine gelmekte olan duyarlı bir vatandaş bize ihbarda bulundu. Yaralı bir kartalın yolun kenarına düştüğünü söyledi ve Hakkari’ye getirdiler. Kaya kartalını aldık, şu anda Hakkari Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına aldık. Yaptığımız ilk muayenesinde, sol kanadını muhtemelen elektrik tellerine çarpması sonucu düşerken kırmış. İlk müdahalemizi yaptık. Film ve röntgenlerini çektirmek üzere Van’a sevk edeceğiz. Tedavisi yapıldıktan sonra doğal yaşam alanına geri bırakılacak” dedi.

Öte yandan, kurşunla yaralanan bir keklik de, Hakkari Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürlüğü Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alındı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

20. Uluslararası Turgut Özal Karakucak Güreşleri görkemli başladı


Van Spor

Kamu Spor oyunları sona erdi


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, FIFA sıralamasında 26. sıraya yükseldi


Van Spor

ETÜ, Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Evindar, güreşte Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’a para cezası


Van Spor

Yeni Malatyaspor-Muşspor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Öğrenciler ve aileleri futbol maçı yaptı, ortaya renkli görüntüler çıktı


Van Spor

Varto’da tenis antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığ’ın taekwondo gururları Romanya yolcusu


Van Spor

Erzurum’da cirit heyecanı başlıyor


Van Spor

Amatör Spor Kulüplerine nakdi yardım desteği


Van Spor

Kars’ta buz hokeyi heyecanı


Van Spor

PFDK’dan Yeni Malatyaspor’a 112 bin TL ceza kararı


Van Spor

Malatya Voleybol, evinde fırtına gibi esti


Van Spor

Beşiktaş U17, Tunceli’de


Van Spor

TVF 2. Lig: Elazığ Belediyespor: 3 - Muş Olimpik: 0


Van Spor

Elazığ Dart Takımı Türkiye’nin zirvesinde


Van Spor

Aşkale’den Erzurum’a şampiyonluk gururu


Van Spor

Pehlivanlar Malatya’da buluşacak


Van Spor

Erzincan Belediyesi birimler arası halı saha futbol turnuvası başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ