Yabancılar outlet alışverişi canlandırdı

- Yabancı turistlerin Türkiye'ye olan ilgisi İstanbul'da yoğunlaşırken, alışveriş alışkanlıkları da döviz girdisi sağlayarak özellikle outlet merkezleri olmak üzere perakende sektöründe olumlu etki yapıyor - Venezia Mega Outlet Yöneti

Genel 31.01.2020 12:22:43 0
Yabancılar outlet alışverişi canlandırdı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.01.2020 12:22

İSTANBUL (AA) - Yabancı turistlerin Türkiye'ye olan ilgisi outlet merkezlerindeki alışverişi de canlandırdı.

Venezia Mega Outlet açıklamasına göre, yabancı turistlerin Türkiye’ye olan ilgisi İstanbul’da yoğunlaşırken, alışveriş alışkanlıkları da ülkeye döviz girdisi sağlayarak perakende sektöründe olumlu bir etki yapıyor.

Alışveriş, eğlence, gastronomi ve sağlık turizmi için özellikle İstanbul'u tercih eden yabancı turistlerin etkisi, alışveriş merkezlerindeki ciro rakamlarına da yansıyor.


- "2019'da özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgisi devam etti"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Venezia Mega Outlet Yönetim Direktörü Oğuz Isıgöllü, Türkiye’yi ziyaret eden turist sayısının artacağını ve bu durumun alışverişlere olumlu yansıyacağını düşündüklerini dile getirdi.

2019 yılında özellikle yabancı turistlerin yoğun ilgisinin devam ettiğini belirten Isıgöllü, "Ziyaretçi sayılarında sektördeki durağanlığın ve düşüşün aksine, 2019 yılında bir önceki yıla göre ortalama yüzde 9’luk bir artışla, 13 milyonun biraz üzerinde bir ziyaretçi sayısına ulaştık. 2020 yılında da turizmde yaşanacak hareketlenme ile bu ilginin katlanarak süreceğine inanıyoruz. Bulgaristan, Makedonya, Fas, Tunus, Cezayir gibi ülkelerden gelen ziyaretçilerimizdeki artışın çok daha fazla olacağını düşünüyoruz. Sektörümüze ve ülke turizmine sağladığımız katkıdan dolayı çok memnunuz." ifadelerini kullandı.


- "Yabancı ziyaretçiler 8-10 kat daha fazla harcıyor"

Isıgöllü, outlet olmanın verdiği avantajla, yılın 365 günü indirimli alışveriş yapma imkanı sunduklarını ifade ederek, "Yabancı turistler için İstanbul’da görülmesi gereken yerler arasına dahil edilmiş durumdayız. 2019 yılında yabancı ziyaretçiler tarafından gördüğümüz yoğun ilgi devam etti. Sepet ortalamasında yabancı ziyaretçilerimizin harcamaları yerli ziyaretçilerin yaklaşık 8-10 katı arasında gerçekleşiyor. Bu anlamda geçtiğimiz yıl özellikle cirosal anlamda olumlu sonuçlar aldık." değerlendirmesinde bulundu.

Toplam cironun yarısına yakınının yabancı ziyaretçilerin alışverişlerinden sağlandığını belirten Isıgöllü, "Dolayısıyla yabancı ziyaretçilerimizin sayısı ve toplam ziyaretçi adedindeki oranı arttıkça, cirolar da ciddi oranda artıyor. 2019 yılında gerçekleşen yüzde 42’lik toplam ciro artışımızın yaklaşık olarak yüzde 80’i yabancı ziyaretçilerden kaynaklandı." ifadelerini kullandı.


- "Sektör ortalamasının üzerinde büyüme ön görüyoruz"


Oğuz Isıgöllü, Venedik konsepti ile misafirlerine farklı bir alışveriş deneyimi sunduklarını dile getirdi.

Son yıllarda istikrarlı bir büyüme performansı gösterdiklerini aktaran Isıgöllü, şunları kaydetti:

"2018’de bir önceki yıla göre yüzde 70’lik büyüme gerçekleştirdik. 2019 yılında da 2018’e göre yüzde 42’lik bir büyüme yaşadık. Sektörde üst üste bu oranlarda büyümenin başka bir örneğini göremezsiniz. Yıl boyu sunduğumuz avantajlı fiyatların yanı sıra indirim panayırları düzenliyor ve son dönemde açılan 6 yeni mağazamızla da ziyaretçilerimize sunduğumuz ürün yelpazesini genişletmeye devam ediyoruz. 2020’de sektörün maksimum yüzde 15 seviyelerinde büyüyeceğini, buna karşılık benimsediğimiz stratejiler doğrultusunda Venezia’nın yüzde 40 seviyelerinde bir büyüme gerçekleştireceğini öngörüyoruz."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

Yaygın beldesine sentetik çim yüzeyli futbol sahası yapılacak


Van Spor

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran Gözaltında: Saç Örneklerinde Uyuşturucu Pozitif Çıktı


Van Spor

Muşspor’dan golcü transferi


Van Spor

24 Erzincanspor’da denetim süreci bakanlık aşamasında


Van Spor

Iğdır FK - Aliağa FK maçının ardından


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 2 - Aliağa FK: 2


Van Spor

Malatya’da badminton ve futsal il şampiyonları kupalarını aldı


Van Spor

Fenerbahçe, 20 Yıl Sonra Bir İlki Başardı: Süper Lig'in İlk Yarısını Namağlup Kapattı!


Van Spor

Elazığlı Elif Reyyan eskrimde Türkiye şampiyonu


Van Spor

Fenerbahçe'ye 90+1 darbesi! Beşiktaş, Kadıköy'de uçuşa geçti


Van Spor

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ