‘Vefa’ ekibi gönülleri ısıtıyor

Hakkari Vefa Sosyal Destek Grubu ekibi, Geçitli köyünde ziyaret ettiği doğuştan görme engelli 7 yaşındaki çocuğun talebi karşısında duygulandı.

Genel 3.01.2021 09:19:44 0
‘Vefa’ ekibi gönülleri ısıtıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.01.2021 09:19

Hakkari Vefa Sosyal Destek Grubu ekibi, Geçitli köyünde ziyaret ettiği doğuştan görme engelli 7 yaşındaki çocuğun talebi karşısında duygulandı.

Hakkari Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu, sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan ailelere yardım ulaştırmaya devam ediyor. Vefa Sosyal Destek Grubu ve beraberindeki Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü M. Sait Abdullahoğlu, kent merkezinden 60 kilometre uzaklıkta bulunan 350 hanelik Geçitli köyünü ziyaret ederek, sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan aileleri evlerinde ziyaret ettiler.

Karlı bölgeyi aşarak tespit ettikleri evleri tek tek ziyaret ederek gıda yardımında bulunup onların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinleyen Vefa Sosyal Destek Grubu, toprak evlerde zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren ailelerle bir araya geldiler.

Toprak evde kalan işsiz ve 4 nüfuslu Mehmet Selim Demir’in evini de ziyaret eden SYDV Müdürü Sait Abdullahoğlu ve beraberindeki Vefa Sosyal Destek Grubu, doğuştan gözleri görmeyen 7 yaşındaki Nisanur Demir ile bir araya geldi. Demir’in gözlerinin görmesi için yardım talep etmesi üzerine Vefa ekibi duygulandı.

Kızın babası Mehmet Selim Demir, işsiz olduğunu ve 4 nüfusu bulunduğunu belirterek, “Yıkılmak üzere olan toprak evde yaşıyorum. 7 yaşındaki kızımın doğuştan gözleri görmüyor. İmkanlar olursa tedavi için Ankara ve İstanbul’a götürmek istiyorum. Bize yardım edin” dedi.

Müdür Abdullahoğlu ise 7 yaşındaki Nisanur’un tedavisi için ellerinden geleni yapmaya hazır olduklarını belirterek, “Valilik SYDV’ye başvurunuzu yapın, yol ücreti vakfımız tarafından karşılanacaktır” ifadelerini kullandı.

Müdür Abdullahoğlu’nun Nisanur’a ‘sana ne alalım, ne istiyorsun’ söylemesi üzerine gözleri görmeyen çocuğun ‘bebek istiyorum’ demesi herkesi duygulandırdı. Müdür Abdullahoğlu ise pazartesi günü ilk işinin 3 tane bebek göndermek olacağını kaydetti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ