"Vatan olmadan yuva olmaz dediler", en mutlu günlerini yarıda kesip meydana koştular

Erzurum’da yaşayan Emrah ve Gonca Çılgı isimli çift 15 Temmuz 2016 darbe girişimi gecesi düğünlerini yarıda keserek damatlık ve gelinlikle meydana koştular. Meydanda sabahlayan çift vatan olmadan yuva olmayacağını düşünerek Demokrasi

Genel 15.07.2020 09:11:31 0
"Vatan olmadan yuva olmaz dediler", en mutlu günlerini yarıda kesip meydana koştular
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.07.2020 09:11

Erzurum’da yaşayan Emrah ve Gonca Çılgı isimli çift 15 Temmuz 2016 darbe girişimi gecesi düğünlerini yarıda keserek damatlık ve gelinlikle meydana koştular. Meydanda sabahlayan çift vatan olmadan yuva olmayacağını düşünerek Demokrasi Nöbetine koştuklarını söylediler.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosunda yönetmenlik yapan Emrah Çılgı meslektaşı ve eşi Gonca Çılgı ile 15 Temmuz 2016 yılında Manisa’nın Demirci ilçesinde düğün yaptıkları sırada sosyal medyadan darbe girişimi olduğunu duydular. Düğünü yarıda kesen çift gelinlik ve damatlıklarıyla hemen ilçede ki meydana koştular. Meydanda ki kalabalık arasına giren çift Manisalı vatandaşlar tarafından büyük alkışlarla karşılandı.

Genç çiftin yaptığı büyük fedakarlık için ise İlçe Belediye Başkanı onları tebrik etti ve Demokrasi Nöbetini birlikte tutmalarını istedi. Çift düğün gecesinde sabaha kadar meydanda nöbet tutmanın gururunu yaşadı.

“ Vatan olmadan yuva olmaz dedik, meydana koştuk”

O gece yaşadıklarını anlatan Emrah Çılgı, vatan olmadan yuva olmayacağını düşünerek meydana koştuklarını ifade ederek, “Eşimle üniversite yıllarında tanıştık ve evlenmeye karar verdik. Eşim Manisa’nın Demirci ilçesinde yaşıyordu. Hem Erzurum’da hem oradan bir düğün yapmaya karar verdik. 15 Temmuz 2016 günü Manisa’da düğün yapıyorduk. Düğün başladı halaylar, oyunlar oynanırken misafirlerde bir tedirginlik gördük. Sonra darbe oluyor dediler. Bende “ Saat 10.00’da ne darbesi” dedim ve bana düğünde şaka yapılıyor zannettim. Tabi sonra girişimin ciddi olduğunu anladık. Orada düğünü yarıda keserek meydana gitmeye karar verdik. Kayınvalidem koymasa da ben kendi annemden aldığım onayla çıktım. O sırada düşündüm vatan olmazsa bizim kuracağımız yuva neye yarar diye. Sonra meydana çıktık. Meydanda büyük bir kalabalık vardı. Herkes bizi alkışlamaya başladı. Protokole çıktık belediye başkanı bize megafon verdi bizde duygularımızı söyledik. Şimdi 2 çocuğumuz var. Vatanımıza bir şey olmadı. Bu bize farklı bir anı oldu. O anda çok tatlı bir anı gelmese de o gün onu yaptığımız için çok mutluyum” dedi.

“Davetiyeye bir başka düğün yazdırdık hakikaten bir başka düğün oldu”

Çılgı, düğün davetiyesine yazdırdıkları sözün başlarına geldiğini kaydederek, “ Bizler davetiyemizi film afişi gibi yaptırmıştık. Mesleğimiz gereği güzel bir şey olsun istedik. Davetiyenin yanına bir başka düğün yazdırdık. Cidden düğünümüz bir başka oldu. O gece darbe girişimi oldu. Çok şükür devletimize bir şey olmadı. Bugün rahatlıkla bunu anlatabiliyorsam o gece Türk halkının direnişinden geçiyor” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erzurum Şehir Tiyatrosunda yönetmenlik yapan Emrah ve Gonca Çılgı çifti bu sıralarda ikinci çocuklarının dünyaya gelmesinin mutluluğunu yaşıyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ