Vanlı dağcıların 2300 rakımlı olan Gören Dağı tırmanışı

Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, gerçekleştirdiği 2300 rakımlı Gören Dağı tırmanışında rahatsızlanan arkadaşlarını kendi imkânları ile indirerek hastaneye ulaştırdılar.Vadi Doğa Sporları Kulübü üyelerinden oluşan 18 kişi

Genel 1.01.2019 09:50:00 0
Vanlı dağcıların 2300 rakımlı olan Gören Dağı tırmanışı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.01.2019 09:50

Vadi Doğa Sporları Kulübü üyeleri, gerçekleştirdiği 2300 rakımlı Gören Dağı tırmanışında rahatsızlanan arkadaşlarını kendi imkânları ile indirerek hastaneye ulaştırdılar.

Vadi Doğa Sporları Kulübü üyelerinden oluşan 18 kişilik dağcı, Ömer Demez başkanlığında 2300 rakımlı Gören Dağı’na tırmandı. Zirvede rahatsızlanan bir arkadaşlarını kendi imkânları ile hastaneye ulaştırmayı başardılar.

Konu ile açıklama yapan Vadi Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömer Demez, Gören Dağı zirve tırmanışı 30 Aralık 2018 tarihinde Vadi Doğa Sporları Kulübü’nün gerçekleştirmiş olduğu etkinlik Güvençli Mahallesinden hareket etmekle başladığını ifade etti. 18 kişilik bir ekip Güvençli ile Yeşilsu (Amik) mahalleri arasında bulunan sırtı takip ederek 4 saatlik bir yürüyüş sonunda 2300 rakımlı Gören Dağı zirvesine ulaştıklarını ifade eden Deme, "2300 rakımlı olan Gören Dağı manzara bakımından muhteşem bir konuma sahip. Mavi Van Denizi karşıda beyaza bürünmüş Süphan Dağı göz kamaştırıyordu. Etkinlik fevkalade güzel geçti ve zirveye vardığımızda kar ve tipi başladı. Sis her tarafı kaplamış oldu ve bu manzara bile çok harikaydı. Ekibimiz 14:20’de iniş için harekete geçtiği sırada bir arkadaşımız dizlerinden rahatsızlandı. Menisküs rahatsızlığı olan arkadaşımızı sedyeye alarak Nas-Sar arama kurtarma timi Vadi Doğa Spor Kulübü ile beraber ortaklaşa bir kurtarma operasyonu gerçekleştirdik. Arkadaşımızın sağlıklı bir şekilde saat 17:00’da etkinliği başladığı Güvençli Mahallesi’ne kadar indirmeyi başardık. Sağlık durumu iyi olan arkadaşımıza tekrar geçmiş olsun diyor, sağlıklı bir yaşam diliyoruz. Nas-Sar ve Vadi Doğa Sporları Kulübü arama kurtarma timi her şartta her koşulda ekip, ekipman ile beraber hazır ve her an her şartlarda operasyon yapabilecek kabiliyete ve yeteneğe sahiptir. Kurtarma ekibine teşekkür ederiz. Bütün ekibimiz elinden gelen yardımı esirgememiş, her an yardım etmek için seferber olmuştur bütün ekibimizi kutluyoruz" dedi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ