Van depremini resmetti

Muş’ta ki bir resim öğretmeni, Van’da 2011 yılında meydana gelen depremi resimlerle canlandırdı.Muş Gençlik ve Spor Müdürlüğü Gençlik merkezinde görevli resim öğretmeni Aynur Karakuzu, yağlı boyayla yaptığı resimlerine Van depre

Genel 22.04.2019 16:26:39 0
Van depremini resmetti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.04.2019 16:26

Muş’ta ki bir resim öğretmeni, Van’da 2011 yılında meydana gelen depremi resimlerle canlandırdı.

Muş Gençlik ve Spor Müdürlüğü Gençlik merkezinde görevli resim öğretmeni Aynur Karakuzu, yağlı boyayla yaptığı resimlerine Van depremini yansıttı. Hasköy ilçesine bağlı Umurca köyünde küçük yaşlarda resim yapmaya başladığını ifade eden Aynur Karakuzu, çok küçük yaşlarda resme ilgisi olduğunu ve köyde ilkokula giderken kapıların arkasına resim çizerek bu işe başladığını aktardı. Resim yapmayı çok sevdiğini dile getiren Aynur Karakuzu, “Küçük yaşta en büyük hayalim resim öğretmeni olmak ve hayalimi resimlere yansıtmaktı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Resim Bölümünü bitirerek hayalimi gerçekleştirdim. Van depremini yaşadım ve çok etkilendiğim için çalışmalarımda daha çok o anı anlatan portre resimlerim var. Yağlı boyayla yaptığım resimlerime yarım kalmışlıkları, yalnızlıkları, ailesine eksik kalan çocukları yansıtmaya çalıştım. Genelde yoksulluk, fakirlik üzerine yoğunlaşıyorum. Küçük yaşlardan beri resme ilgim var. Lisede bir öğretmenimin tavsiyesiyle resim bölümüne geçtim ve ardından üniversitede aynı bölümü bitirdim. Şu anda işimi severek yapıyorum. Bu güne kadar 24 eserle üçüncü kişisel sergimi açtım. Sergide resimlerimi satarak eğitimime katkı sağladım. Şu anda Gençlik merkezinde haftanın belirli günlerinde 35-40 öğrenciye kurs veriyorum” dedi.

6 kardeş olduklarını ve en küçüklerinin kendisi olduğunu belirten Karakuzu, “Babam 5 yıl önce vefat etti. Normalde köyde yaşadığımız için buralarda pek kız çocuklarını okutmazlar. Ancak ailem küçük yaşta bu isteğimi gördü. Öğretmenlerimin desteği ile bu aşamaya geldim. Birçok sıkıntılarla karşılaştım ama aileden bir tek kız çocuğu olarak okuyan benim” ifadelerini kullandı.

Aynur Karakuzu’nun açtığı resim kursuna katılan Şehriban Tutuş’da, resme küçüklüğünden beri ilgisinin olduğunu ama hiç böyle profesyonel bir kursa başlamayı düşünmediğini belirterek, “Gençlik merkezinde kurs olduğunu fark ettim. Hocamız çok ince ve profesyonel bir şekilde çalışmamızı sağlıyor. Çok fazla detaycı ve küçük problemlerimizi çözüyor. Haftanın 3 günü kursa katılıyorum. Evde de boş vakitlerimde resim yapmaya çalışıyorum.” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

Elmira Yasin’den Dünya Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Okul sporlarında heyecan dolu final


Van Spor

Fenerbahçe, Stuttgart’ı Tek Golle Geçti! Sarı-Lacivertliler Avrupa’da 3 Puanı Kaptı


Van Spor

Yeni Malatyaspor- 1461 Trabzon maçında düdük Hatice Aydın’da


Van Spor

Mustafa Sarıgül: "9 puan aldık ama bu sadece bir başlangıç"


Van Spor

Elazığ’da kaykay ve paten sporunda bir ilk


Van Spor

Kartal, Konya engelini aştı! Beşiktaş 3 puanı 2 golle aldı


Van Spor

Türkçe Konuşan Ülkeler Satranç Birliği Kuruldu: İlk Başkan Türkiye


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ