Vali Yardımcısı Doğan’dan Ehram Dokuma Atölyesine ziyaret

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneğinin İç İşleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje Destek Birimi Prodes Tarafından Desteklenen Ehram Dokuma Eğitimi Devam Ediyor.

Genel 26.07.2019 18:47:19 0
Vali Yardımcısı Doğan’dan Ehram Dokuma Atölyesine ziyaret
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.07.2019 18:47

Erzurum Girişimci Kadınlar Derneğinin İç İşleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Proje destek birimi PRODES tarafından desteklenen Ehram Dokuma Eğitimi devam ediyor.

Ehram Dokuma merkezinde 6 bayan kursiyer Halı Dokuma eğitimi ile meslek sahibi olacaklar.

Mahallebaşı İş Merkezinde bulunan halı dokuma eğitim atölyesini ziyaret eden Vali yardımcısı Saadettin Doğan kursiyerler ile sohbet ederek Dernek Başkanı Zekiye Çomaklı’dan Ehram Dokuma eğitimi ve dernek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Er-Kadın Yönetim Kurulu Başkanı Zekiye Çomaklı yaptığı açıklamada, "Atölyemizde Ehram dokuma zanaatı ayrıntıları ile öğretilmektedir. PRODES tarafından desteklenen ve genç kız ve kadınlarımıza meslek edinme imkânı tanıyan projemiz oldukça verimli oldu. Bu meslekte, çeşitli desenlerde yapılan ehram kumaşının yanı sıra yanı sıra ehram kalitesini, tezgâh kurmayı, makara, iplik bobinlerini, dokuma işleminin hatasız olarak yürütülmesini sağlamak, kusurlu bölümleri ayırmak, küçük çapta basit onarım ve bakım işlerini yapmak gibi konularda da eğitim almaktalar. Kursiyerlerimiz severek ve gayet özenle bu işi yapmaya çalışıyorlar, o yüzden ehramların dokunduğu merkezi kapanmayacak, proje iş birlikçimiz olan Erzurum Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız protokol sayesinde atölye devam edecek.” dedi.

Projenin sürdürülebilir olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti anlatan Vali Yardımcısı Saadettin Doğan “Mesleki eğitimler sonunda projenin sürdürülebilirliği, özellikle çok değerli yöresel bir ögenin gün ışığına çıkarılarak, unutulmamasını sağlamak çok önemli. İnşallah istenilen şekilde devam eder ve kadınlarımız hem ev ekonomilerine katkı sağlar hem de bir meslek kaybolmaktan kurtarılır.” dedi.

Daha sonra kursiyerler ile tezgâhlara oturan Doğan Ehram dokuma mesleğinin ince bir iş olduğunu belirterek hepsine ilerde mesleklerini devam ettirmelerini ve kooperatifleşmelerini tavsiye etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

Malatya’da okul sporları futbol müsabakasında ayakta alkışlanan gol


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ