Vali Mustafa Masatlı başkanlığında tarım ve hayvancılık değerlendirme toplantısı düzenlendi

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında, tarım ve hayvancılığın sorunlarının çözümü ve geliştirilmesi amacıyla toplantı yapıldı.İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl ve İlçe Tarım Müdürleri, Ziraat Odası B

Genel 9.05.2019 11:47:39 0
Vali Mustafa Masatlı başkanlığında tarım ve hayvancılık değerlendirme toplantısı düzenlendi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.05.2019 11:47

Ardahan Valisi Mustafa Masatlı başkanlığında, tarım ve hayvancılığın sorunlarının çözümü ve geliştirilmesi amacıyla toplantı yapıldı.

İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, İl ve İlçe Tarım Müdürleri, Ziraat Odası Başkanları, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Başkanı ile tarım, hayvancılık ve arıcılık yetkililerinin katıldığı toplantıda konuşan Vali Masatlı, Ardahan’ın temel değeri olan hayvancılık konusunda tüm yetkililerinin sürekli olarak sahada olmaları gerektiğini belirterek, tüm paydaşlarla birlikte ortak çalışılarak, ilin tarım ve hayvancılığını en üst seviyeye taşıyacak adımlar atılacağını, ayrıca düzenli hayvancılık eğitimleri verileceğini söyledi.

Ardahan’ın verimli bir mera varlığı olduğunu hatırlatan Vali Masatlı, “Biz bu meraların korunmasını, düzenli olarak kullanılmasını ve üreticilerimizin bu meralardan en iyi şekilde yararlanmasını istiyoruz. İlimizde ki et ve süt kalitesi çok fazla. Arıcılık ve bal kalitesi de keza öyle. Bu kaliteyi düşürmeden üzerine koymak, üretimi arttırmak, hayvan ırkını bölgeye uygun hale getirmek için çalışmalıyız. Bu anlamda çiftçilerimizin tarım, hayvancılık ve arıcılık konularında eğitilmeleri, bilgilendirilmeleri, hastalıkla mücadele etmeleri büyük önem taşımaktadır. Tarım müdürlüğümüz bu konuda üzerine düşen görevi özveriyle yerine getirecek ve Ziraat Odası, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Arıcılar Birliği, Koyun, Keçi Yetiştiricileri Birliği gibi kuruluşlarla sürekli temas halinde olacaktır. İlimizin tarım ve hayvancılık potansiyelini düşündüğümüzde hep birlikte tarımın, hayvancılığın ve arıcılığın niteliğini yükseltmek için de gayret sarf edeceğiz” dedi.

Vali Masatlı’nın konuşmasının ardından katılımcılar, görüş ve önerilerini dile getirdi, hayvancılığa katkı sağlayacak iki yeni projenin yapılması ve uygulanması kararlaştırıldı.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ