Vali Memiş, “Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz”

Vali Okay Memiş Başkanlığında “pasinler İlçesi’nde Tarımın Geliştirilmesi Toplantısı” Yapıldı

Genel 12.09.2019 09:33:48 0
Vali Memiş, “Hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.09.2019 09:33

“Pasinler İlçesi’nde Tarımın Geliştirilmesi Toplantısı”nda konuşan Erzurum Valisi Okay Memiş, “Göreve başladığımızda 730 bin civarında olan büyük baş hayvan varlığı şu anda 820 bin, yaklaşık 100 bin civarında bir artış sağladık. 1 milyon olan hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.

Vali Okay Memiş başkanlığında “Pasinler İlçesi’nde Tarımın Geliştirilmesi Toplantısı” yapıldı. Pasinler Kaymakamlığı Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya; Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet Kılıç, DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Emrah Köleoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, Erzurum Ticaret Borsası Başkanı Hakan Oral, sulama birlik başkanları ve muhtarlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda kısa bir sunum yapan Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, Erzurum’un ve Pasinler ilçesinin tarımsal durumuyla ilgili bilgi verdi.

İl Müdürü Akar’ın sunumunun ardından söz alan Vali Okay Memiş ise Pasinler Ovası’nda besin değeri ve aroması yüksek sebzelerin yetiştirildiğini ifade ederek, ovada sulama ile ilgili bir takım sorunların olduğunu bunu da kısa sürede çözeceklerini söyledi.

Türkiye’deki toplam hububatın yüzde 1,5’inin Erzurum’da üretildiğine dikkat çeken Vali Memiş, şöyle konuştu:

“Pasinler Ovası’ndaki İçme suyu sorununu hallettiğimiz takdirde bu üretimi iki katına çıkarmayı hedefliyoruz. Ovada içme suyu sorununu çözdüğünüz takdirde yetişmeyecek neredeyse hiçbir ürün yok, toprağının yapısı çok özel. Burada üretilen ürünlerin Erzurum’da ve bütün şehirlerimizde satılmasını sağlayacağız. Çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca ilçede bir de lisanslı depoculuk projemiz var. Üretilen ürünleri bu soğuk hava depolarında muhafaza ederek, çiftçilerimizin zarar etmesini önleyecek bir çalışmamız olacak.”

Valilik olarak ilçeye 78 ton yem bitkisi tohumu desteği verdiklerini belirten Vali Memiş, “Pasinler’e bir vilayete verilenden daha fazla yem bitkisi tohumu desteği aktardık . Yapılan bu desteğinde sayesinde yaklaşık 70 bin büyük baş hayvan varlığı, 85 bine çıktı. Hedefimiz 100 bin. Göreve başladığımızda 730 bin civarında olan büyük baş hayvan varlığı şu anda 820 bin, yaklaşık 100 bin civarında bir artış sağladık. 1 milyon olan hedefimize emin adımlarla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından tek tek söz alan muhtarlar, talepleri dile getirdi. Pasinler Belediye Başkan Vekili Gaffur Alpkılıç ile Pasinler Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Aydın Taşbaşı tarafından Vali Okay Memiş’e verilen teşekkür plaketinin ardından toplantı, hatıra fotoğrafı çekimi ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ