Vali Azizoğlu: 'Şehidimizin yatmadığı bir karış toprak dahi yok'

Genel 13.11.2017 15:08:35 0
Vali Azizoğlu:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.11.2017 15:08
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, 3 bin metre yükseklikteki Dumlu Baba şehitliklerini ziyaret ederek, “Vatanın her karış toprağının nice şehit kanlarıyla sulandığını, bu ıssız bucaksız dağlarda ki şehitlerin mezarları bizlere göstermektedir. Şehitliğimizin olmadığı, şehidimizin yatmadığı bir karış toprak dahi yok” dedi.
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve AK Parti Milletvekili Orhan Deligöz, Tabyalar Yürüyüş programı çerçevesinde hafta sonu gerçekleştirilen, ‘9 Kasım’dan 15 Temmuz’a Şehitler Yolunda Off Road’ etkinliğine katıldı. Katılımcılar, oldukça zor arazi şartlarında ulaştıkları tabya ve şehitliklerde, 140 yıl önce vatan savunması için inşa edilen tabya ve mevzilerde ortaya konulan mücadelenin izlerine tanıklık etme fırsatı yakaladı.
Yoğun bir katılımla gerçekleştirilen program, Gez Tabyası’ndan başlayarak sırasıyla Toparlak, Ağzıaçık, Sivişli, Çobandede, Tafta, Karagöbek tabyaları ve siperleri gezildi.
TABYALAR DÜŞMANA GEÇİT VERMEMİŞTİR
Birinci Dünya Savaşında Erzurum’un savunmasında önemli bir yere sahip olan ve en çetin çatışmaların geçtiği Çobandede Tabyası ve siperlerini gezen Vali Azizoğlu, “Erzurum’un tabyaları düşmana geçit vermemiştir. Bunlardan en önemlisi olan 2 bin 650 metre yüksekliğindeki Çobandede Tabyasındayız. Hem 1. Dünya Harbi’nde hem de 93 Harbi’nde ordumuzun savunma merkezi olarak önemli bir görev üstlenmiştir. Bu tabyalar atalarımızın, dedelerimizin imkânsızlıklara rağmen, nasıl bir vatan savunması yaptıklarını iyi anlatmaktadır. 1880’lerde yapılan siperler gördük. O dönem göğüs göğse nasıl çarpıştıklarını bir nebze olsa yaşamış olduk” dedi.
3 BİN METREDEKİ ŞEHİTLİK UNUTULMADI
Erzurum’un düşman işgaline karşı savunma amaçlı yapılan tabyaları tek tek gezen Vali Seyfettin Azizoğlu, daha sonra 3 bin metre yükseklikte bulunan Zinavur Geçidi’ne hareket etti.
O bölgede bulunan Dumlu Baba şehitliklerini ziyaret edip kabirleri başında dua eden Vali Azizoğlu, şunları söyledi:
“Tortum istikametinde gelen düşman birliklerinin yavaşlatıldığı Zinavur Geçidindeyiz. Bulunduğumuz şehit mezarlıkları düşmanı durdurmak için oluşturulmuş birliklere mensup Kahraman Askerlerimizdir. O kış şartlarında düşmana karşı büyük mücadele vermiş ve bulundukları yerde şehit düşmüştür. Vatanın her karış toprağının nice şehit kanlarıyla sulandığını, bu ıssız bucaksız dağlarda ki, şehitlerin mezarları bizlere göstermektedir. Birinci Dünya Harbinde Erzurum’un müdafaa eden kahraman askerlerimizin kendilerini siper ederek, bu Aziz Vatanı koruduklarının ispatıdır. Bir mezar taşı dahi olmayan on binlerce isimsiz şehidin yattığı, vatan toprağı bize şunu hissettiriyor; bu coğrafyada şehitliğimizin bulunmadığı, yatmadığı ve kanlarıyla sulamadığı bir karış toprak dahi yok. Bu şehitliklerimizi de ihya edeceğiz. Mezarlıklarını yapıp, bizden sonraki gelecek nesillere de bu uçsuz bucaksız dağlarda din için, vatan için, bayrak için, millet için nice isimsiz kahramanların şehit düştüğünü göstermek istiyoruz.”
‘9 Kasım’dan 15 Temmuz’a Şehitler Yolunda Off Road’ etkinliği sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlardan oluşan yoğun bir katılımla sona erdi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Yeni Malatyaspor kalesini gole kapatamıyor


Van Spor

Atlı cirit ön eleme müsabakaları Erzincan’da yapıldı


Van Spor

Fenerbahçe Samsunspor Engeline Takıldı: 19 Mayıs'ta Golsüz Beraberlik


Van Spor

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ