Vali Akbıyık, engellilerle bir araya geldi

Genel 3.12.2018 11:15:07 0
Vali Akbıyık, engellilerle bir araya geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 03.12.2018 11:15
Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Hakkâri Bedensel Engelliler Derneği üyeleri ve özel eğitim öğrencileriyle kahvaltıda bir araya geldi.
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 3 Aralık Dünya Engeliler Günü etkinlikleri kapsamında Hakkari’deki engellilere yönelik kentteki bir alışveriş merkezinde kahvaltı programı düzenledi. Kahvaltıya Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Hakkâri Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin, Sümbül Engelliler Spor Kulübü Başkanı İlhan Ertuş, Berçelan İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Cahit Mollaosmanoğlu ile çok sayıda engelli katıldı.
Engellilerle tek tek ilgilenen Vali Akbıyık, onlarla bir süre sohbet etti. Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Akbıyık, “3 Aralık Dünya Engeliler Günü etkinlikleri kapsamında engeli kardeşlerimiz ve aileleri ile birlikte bir araya geldik. “Gerek özel eğitim gerek rehabilitasyon merkezlerinde, gerek kamu kurum ve kuruluşlarda dezavantajlı vatandaşlarımızın daha iyi ortamda hayıtın içinde normal bir vatandaş gibi her türlü işlerini görebilmeleri için istihdamda ve her yerde yer edinebilmeleri için elimizde gelen her türlü gayreti sarf ediyoruz” şeklinde konuştu.
Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri de engellileri yalnız bırakmadı. Engellilerin arasında dolaşan ‘kanka polis’, onları sevindirirken, Vali Akbıyık ve beraberindekiler de kahvaltı programı sonrasında engellilere çeşitli hediyeler takdim etti.
Hakkâri Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin ise, bir günün değil her günün Engeliler Günü olması gerektiğini söyledi. Keskin, “Toplumun en dezavantajlı kesiminin yılın her anında hatırlanması ve toplumun onların sorunlarına odaklanması gerekir. Bu vesile ile bizleri bugün unutmayan valimiz başta olmak üzere başsavcımız ve il milli eğitim müdürümüze teşekkür ederiz” diye konuştu.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Muş Gençlerbirliği’nden 50. yılında çifte şampiyonluk sevinci


Van Spor

Galatasaray, Rizespor'u 3-0 Mağlup Ederek Ligdeki Yürüyüşünü Sürdürdü


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 4 - Menemen FK: 1


Van Spor

Bitlis Spor 1916 evinde puan kaybetti


Van Spor

Erzurumlı Kick Boksçular madalyalarla dönüyor


Van Spor

Birgül kardeşler yine gururlandırdı


Van Spor

Malatya’ya uluslararası gurur


Van Spor

Kazım Yurdalan Türkiye finallerinde


Van Spor

Türkiye su topu şampiyonası heyecanı elazığ’da başladı


Van Spor

Bitlisli sporculardan büyük başarı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un bu haftaki konuğu Mazıdağı


Van Spor

Trabzonspor, Samsunspor'u 3-0 Yenerek Zirve Yolundaki İddiasını Sürdürdü


Van Spor

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ