Üniversiteli öğrenciler fikirleriyle Kuveyt Türk Ideathon’da yarışacak

- “Geleceğin Bankacılığı” temasıyla düzenlenen Kuveyt Türk Ideathon’a başvurular, Toptalent web sitesi üzerinden bireysel veya takım olarak 30 Mayıs Pazar gününe kadar yapılabilecek - Kuveyt Türk Strateji, İK ve Dijital Dönüşümd

Genel 24.05.2021 13:43:56 0
Üniversiteli öğrenciler fikirleriyle Kuveyt Türk Ideathon’da yarışacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 24.05.2021 13:43

İSTANBUL (AA) - İnovatif ürün ve hizmetleriyle öne çıkan Kuveyt Türk’ün, “Geleceğin Bankacılığı” temasıyla düzenlediği Ideathon’da üniversiteli gençler yenilikçi fikirleriyle yarışacak.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin öncü katılım finans kuruluşlarından Kuveyt Türk, kariyer platformu Toptalent ile iş birliğine giderek, üniversiteli öğrencilerin gelişimlerini desteklemek ve geleceğin bankacılığına yönelik fikir üretmelerine katkıda bulunmak amacıyla “Bir fikrin mi var?” çağrısıyla Ideathon yarışması düzenliyor.

“Geleceğin Bankacılığı” temasıyla düzenlenen Kuveyt Türk Ideathon’a başvurular, Toptalent web sitesi üzerinden bireysel veya takım olarak 30 Mayıs Pazar gününe kadar yapılabilecek.



- Finale kalanlara tasarım odaklı düşünme eğitimi



Kayıtları devam eden Kuveyt Türk Ideathon Yarışması’na başvuru sırasında yarışmacılardan fikirlerini ortaya koyması isteniyor. Kuveyt Türk yöneticileri tarafından yarışmacıların fikirleri değerlendirilecek ve yarı finale kalan ilk 20 takım belirlenip 1 Haziran’da açıklanacak.

Yarı finale kalan yarışmacılardan, fikirlerinin detaylarını anlatan sunum ve videolarını Toptalent web sitesine yüklemeleri istenecek. Finale kalan 10 takıma mentor ataması yapılacak ve tüm yarışmacılar için 8 Haziran’da uygulamalı Tasarım Odaklı Düşünme (Design Thinking) eğitimi verilecek.



- Toplamda 40 bin TL değerinde ödül



11 Haziran’da, teknoloji ve bilişim iletişimcisi Serdar Kuzuloğlu ile ilham verici bir etkinlik gerçekleştirilecek. Gençlerin, fikirlerini yarıştıracağı Kuveyt Türk Ideathon Yarışması’nın finali ise 12 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek.

Kuveyt Türk yöneticilerinin ve farklı sektörlerden önde gelen isimlerin yer aldığı jüri üyeleri, online ortamda yarışmacıları dinleyerek fikirlerini değerlendirecek. Birinciye 15 bin TL, ikinciye 9 bin TL, üçüncüye ise 6 bin TL nakit ödülün verileceği Kuveyt Türk Ideathon’da finale kalan ilk 10 takımın her bir üyesine 250 TL olmak üzere toplamda 10 bin TL’lik hediye çeki de takdim edilecek. Böylelikle yarışmacılara toplamda 40 bin TL değerinde ödül verilecek.



- “Fikirleriyle finans dünyasına değer katmak isteyen tüm gençleri bekliyoruz”



Açıklamada görüşlerine yer verilen Kuveyt Türk Strateji, İK ve Dijital Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aslan Demir, şunları kaydetti:

“Dijital kanalların ve dijital dönüşümün önemini çok önceden fark edip son 10 yıldır önemli projeleri hayata geçiren bir katılım finans kuruluşu olarak yenilikçi fikirleri desteklemeye büyük önem veriyoruz. Teknoloji ve inovasyon yolunda attığımız adımlarla da sektördeki öncü konumumuzu sürdürüyoruz. Gençlerin farklı bakış açılarıyla ve fikirleriyle bankacılığa yeni bir soluk getirebileceğine inanıyor, bu alanda onlara söz söyleyebilecekleri yeni alanlar açmanın oldukça kıymetli olduğunu düşünüyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz Ideathon Yarışması’nın gençler için eşsiz bir deneyim olacağını düşünüyoruz. Yenilikçi fikirleriyle finans dünyasına değer katmak isteyen tüm gençlerimizi Kuveyt Türk Ideathon’a davet ediyoruz.”

Salgın koşulları nedeniyle tüm aşamaları online gerçekleştirilen Kuveyt Türk Ideathon’a, üniversite ve sınıf ayrımı olmaksızın tüm üniversite öğrencileri başvurabiliyor. Adaylar, "www./kuveyt-turk-ideathon" adresini ziyaret ederek Kuveyt Türk Ideathon Yarışması’na katılım sağlayabiliyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

Kocaelispor, Galatasaray'ı Devirdi! Süper Lig'de Tarihi Sürpriz: 1-0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ