Üniversite öğrencileri şehit öğretmenleri unutmadı

Kars’ta, üniversite öğrencileri 1993 ve 1994 yıllarında Tunceli’de PKK’lı teröristlerce şehit edilen öğretmenlerin mezarlarının onarımını yaptı.

Genel 11.04.2018 09:49:47 0
Üniversite öğrencileri şehit öğretmenleri unutmadı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.04.2018 09:49

KAÜ Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler öğretmenliği son sınıf öğrencileri, sosyal proje geliştirme dersi kapsamnda, “Toprağa değil, kalbe gömülenler” projesiyle eğitim şehitlerini unutmadı.


Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği son sınıf öğrencileri, hocaları Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop ile birlikte Yeni Mahalle Mezarlığı’nda bulunan ve 1993-94 yıllarında görev yaptıkları Tunceli’de PKK’lı teröristlerce öğrencilerinin gözü önünde şehit edilen Taşkın Senger ve Vedat İnan’ın mezarlarının bakım, onarımını yaptılar. Üniversite öğrencileri, şehit öğretmenleri mezarın başında bulunan ve eskiyen bayrakları değiştirdi. Şehit öğretmenlerin mezar taşındaki silinmiş yazıları yeniden yazarak okunmasını sağladı.


Yeni Mahalle Mezarlığı’nda, bulunan Güneybatı Kafkas Geçici Milli Hükümeti”, “Cenub-ı Garbi Kafkas Hükümet-i Muvakkate-i Milliyesi” ya da nam-ı diğer Kars İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Cihangir Zade İbrahim Aydın’ın sağında ve solunda bulunan şehit öğretmenler Taşkın Senger ile Vedat İnan’ın mezarı başına gelerek önce mezarın üzerindeki kurumuş otları temizlediler. Ardından silinmiş mezar taşlarının yazılarını yazan öğrenciler, son olarak şehit öğretmenlerin baş uzunda bulunan ve eskimiş Türk bayraklarını değiştirdiler.


Öğrencilerinin sosyal sorumluluk projesi kapsamında, böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden Yrd. Doç. Yaşar Kop, “Eski Asri Mezarlığı olarak bilinen Kars Mezarlığı’nda iki tane şehit mezarı tespit ettik arkadaşlarımızla beraber, bir tanesi tam arkamda, Tunceli’de maalesef hunharca katledilmişlerdir. Elbette ki, şehitlik yüce bir makamdır. Ben inanıyorum gerçek şehitlerimizden bir tanesi de eğitim camiamızdakilerdir. Peygamber mesleğini icra ederken, hiçbir suçları günahları yokken, katledilen bu insanların en azından unutulmaması adına biz elimizden gelen bir şey varsa yapalım diye düşündük. Ben iddia ediyorum. Şehitlerimiz olmamış olaydı, ne ben bir akademisyen olabilirdim. Ne öğrenci kardeşlerimizde şuan burada güle oynaya hayatımızı idame ettirebilirdik” dedi.


Kop, “Ben iddia ediyorum her türlü savaşta özellikle Kars ve civarında geçmişten geleceğe toplam bir milyon şehidimizin olduğunu da düşünürsek, serhat ili olduğu için biz bunlara borçluyuz. Ne yaptık peki? İki şehidimiz için bayraklar var mıydı vardı. Eskimişti, yıpranmıştı, ama bizim için bayrak her şeyden ötedir. Bayraklarımızı temin ettik. Ve boyamızı aldık isimleri silinmişti, hocalarımız dua ederken özel gün ve gecelerde isimlerini unutulmuş insanları da dahil ediyorlar ya, isimleri neredeyse tamamen silinmişti. Özel bir boya temin ettik. Ve şuan onların üzerinden geçiyoruz. Mezarların üzerinde çapalama işini hallettik. Hilali buraya diktik. Bayrağımızı dalgalandırdık. Ve bir diğer şehitlik mezarımız da hemen arkamızda, ilginçtir, her iki mezarımızın da, şehidimize ait mezarımızın da Anadolu’da kurulan ilk Cumhuriyetin Cumhurbaşkanı Cihangirzade İbarahim Aydın’ın etrafında olmuş olması, tabiri caizse bir sağında, bir solunda buda çok manidar bir durum. Gelmişken hem buradaki mevtalar için, gerekli olan duamızı yaptık, hem de her ikisine ait eksikleri giderip, en azından bir gram dahi olsa kendi içimizi rahatlatacağız” diye konuştu.


KAÜ’lü öğrenciler Yeni Mahalle Mezarlığı’nda bulunan şehit öğretmenler ait mezarların bakım ve onarımlarını yaptıktan sonra dua ettiler. öğrenciler daha sonra mezarlıktan ayrıldı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Voleybol deplasmanda, Nicer Hotel Voleybol evinde galip geldi


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Karaman FK: 0


Van Spor

Fenerbahçe'de Şok Karar: İrfan Can ve Cenk Tosun Kadrodan Çıkarıldı


Van Spor

Kars 36 Spor: 4 Şırnak Petrol Spor: 1


Van Spor

Nesine 3. Lig: Malatya Yeşilyurt Spor: 0 - Erciyes 38 Futbol: 0


Van Spor

Bitlis Spor 1916, Ağrı Doğubeyazıt’ı 1-0 mağlup etti


Van Spor

Necdet Ayaz, adının verildiği sahada eşiyle birlikte koştu


Van Spor

Tarihi Gece: Ay-Yıldızlılar Bulgaristan'da Fırtına Gibi Esti!


Van Spor

Arda Güler'den Coşkulu Mesaj: "Sesimizi Yer, Gök, Su Dinlesin!"


Van Spor

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ