Türkiye’nin en büyük kariyer fuarlarından DAKAF açıldı

Doğu Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarı (dakaf'20) Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde Açıldı.

Genel 5.03.2020 14:18:15 0
Türkiye’nin en büyük kariyer fuarlarından DAKAF açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.03.2020 14:18

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi ve Atatürk Üniversitesi’nin destekleri ve bölgedeki 10 üniversiteyle birlikte 440 şirketin stant açtığı Doğu Anadolu Bölgesel Kariyer Fuarı (DAKAF’20), Recep Tayyip Erdoğan Kongre Merkezinde açıldı.

Türkiye’nin en köklü üniversitelerinden Atatürk Üniversitesi koordinatörlüğünde 5-6 Mart tarihleri arasında düzenlenen ve Doğu Anadolu Bölgesinde eğitim gören üniversite öğrencilerini sektör temsilcileriyle buluşturan kariyer fuarında 440 stant açılarak öğrencilerle bilgi alışverişinde bulunuluyor. Doğu Anadolu Bölgesinin istihdam ve kariyer olanaklarını canlandırmak hedefi ile yapılan fuarın işveren ile öğrenci ve mezunlar arasında köprü vazifesi kurması amaçlanıyor.

150’den fazla projenin sunulduğu fuarda ayrıca düzenlenen, panel, sempozyum, konferans, sohbet ve eğitim programları, atölye çalışmaları ile kariyer ve iş dünyasına yönelik bilgilendirme yapılıyor.

Recep Tayyip Erdoğan Fuar Merkezi’nde düzenlenen organizasyonun açılış törenine Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, Adalet ve Kalkınma Partisi Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Burhan Bölükbaşı, bölge üniversitelerinin rektörleri, firma temsilcileri ile çok sayıda konuk katıldı.

Törenin açılışında konuşan Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, fuarda dünyanın en büyük ekonomilerinde yaşanılan manzarayı yaşadıklarını ifade ederek, “Şu anda fuar alanımızda 440 tane stant bulunuyor. 386 şirketimiz ve üniversitelerimizin stantları yer alıyor. Geçen yıl 286 stant vardı. Şu anda burada karşılaştığımız manzara dünyanın en büyük ekonomilerinde göreceğimiz manzara. Soğuk havasıyla meşhur olan Erzurum bugün gençlere kariyer fırsatı sunarak gençlere iş olanağı sunuyor. Biz inanıyoruz ki yetenek her yerde. Bazıları diyebilir ki burada dünya markaları yok sadece Kobiler var. Dünya markaları daha çok işin PR tarafındalar ama Kobiler dünyanın her yerinde en çok yetenek açığı olan şirket demektir. Bu organizasyonda ne kadar çok Erzurumlu şirket varsa biz o kadar başarılıyız demektir. Çünkü buraları bu şirketler yönetiyor. Burada bir sanayici veya esnaf eleman ihtiyacı duyduğu zaman adresi üniversitedeki kariyer merkezleri olacaktır” dedi.

Erzurum Milletvekili Recep Akdağ ise, “Bugün bu fuarda toplanmış olan gençler ve onlarla bir araya gelen sektördeki temsilciler ülkemizin geleceğini temsil ediyorlar. Üniversitelerimizin en önemli görevlerinden birisi piyasaya ihtiyacı olan insanı yetiştirmek. Bu fuarı sadece günlük pratik açısından önemli bulmuyorum. Bu tarz çalışmaları iyi anlayıp daha doğruyu yapmaya çalışmalıyız. Hepimiz biliyoruz ki ülkemizin geleceği eğitimdir” şeklinde konuştu.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de fuarın iş adamları ve öğrenciler için çok önemli olduğunu vurgulayarak “ İş adamlarımız arzu ettikleri elemanları bulamıyor. Bu fuarın en önemli özelliği bir yandan da iş arayanlarla eleman arayanları bir araya getirmek. Bu günlerde her geçen gün daha fazla güçlenerek şehrimizde gerekli adımları atarak gerekeni yerine getireceğiz” açıklamalarında bulundu.

Fuara ev sahipliği yapan Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, yeni nesil üniversite olma yolunda ciddi mesafe katettiklerini belirterek, “Atatürk Üniversitesi olarak bu tarz etkinliklere önem veriyoruz. Kariyer merkezleri kişilerin kimliklerini ve toplumdaki kişiliklerine destek oluşması için önemli hale gelmiştir. İş alanlarının kişilerle olan bağlantısı psikolojik açıdan iş doyumuna erişilmesi açısından önemlidir” dedi.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut ise, “Çok iyi bir fuar olmuş. Türkiye’nin en büyük organizasyonlarından birinde biz de üniversitemiz olarak burada bulunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bizler Ağrı’dan 100 öğrencimiz ile birlikte geldik. Hem üniversitemizi tanıtmak açısından hem de öğrencilerimize bir iş imkanı sağlamak için bu fuarda yer alıyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ