Türkiye’den Çin’e ilk ihracat treni Erzurum’a ulaştı

Demir İpekyolu olarak adlandırılan Asya-Avrupa kıtaları arasında en kısa, en güvenli, en ekonomik ve iklimi ile elverişli demiryolu olan Demir İpekyolu-Orta Koridor, Türkiye’den Çin’e ilk ihracat treni Erzurum’a ulaştı.

Genel 8.12.2020 13:34:55 0
Türkiye’den Çin’e ilk ihracat treni Erzurum’a ulaştı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.12.2020 13:34

Demir İpekyolu olarak adlandırılan Asya-Avrupa kıtaları arasında en kısa, en güvenli, en ekonomik ve iklimi ile elverişli demiryolu olan Demir İpekyolu-Orta Koridor, Türkiye’den Çin’e ilk ihracat treni Erzurum’a ulaştı.

Çin-Avrupa arasında Türkiye üzerinden gerçekleştirilen transit taşımacılığından sonra 4 Aralık 2020 tarihinde Ulaştırma ve Alyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından İstanbul’dan (Kazlıçeşme) uğurlanan Türkiye-Çin ilk ihracat blok treni bugün öğle saatlerinde Erzurum’a geldi.

Yola çıkışından bu yana 2 bin 323 kilometre yol kat eden tren Sivas’tan sonra Erzincan ve Erzurum’dan geçerek Kars’a ulaşacak. Yurt dışı parkuru ise sırayla Gürcistan-Azerbaycan-Hazar Denizi geçişi-Kazakistan ve Çin’in Xi’an şehrinde son bulacaktır. Trenin toplam uzunluğu 754 metre, 42 konteynerde ise beyaz eşya ile yoluna devam edecek. Trenin içerisinde ülkemizde üretilen toplam bin 400 adet soğutucu taşıyan tren, yükünü Çin’e yaklaşık 12 günde ulaşması hedefleniyor.

İhracat treni Türkiye’den 2 bin 323 kilometre, Gürcistan’da 22 kilometre, Azerbaycan’da 430 kilometre, Hazar Denizinde 420 kilometre, Kazakistan’da 3 bin 200 kilometre, Çin’de 2 bin 100 kilometre olmak üzere toplam 8 bin 693 kilometre yol kat edecek.

İhracat treni önümüzdeki dönemde Marmaray’ın BTK Demiryolu Hattı ve Orta Koridorun tam kapasite ile işletilmesi için önemli bir adım olarak yerini alacak. Ayrıca Türkiye Asya-Avrupa arasında transit taşımacılığında merkez haline gelecektir.

TCDD Taşımacılık A.Ş. ve resmi forwarder firması olan Pasifik Eurasia işbirliği ile ilerletilecek tren 2 kıta, 2 deniz ve 5 ülke geçerek yükünü 12 günde Çin’e ulaştıracak. Erzurum garında TCDD yetkililerince karşılanan tren kısa süreli molanın ardından Kars’a hareket etti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ