Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Yardımcı: Terörden temizlenen sahaları sporla doldurmak için buradayız

Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Yardımcı, Türkiye Rafting Şampiyonası 2. ayak yarışlarıyla spor tarihinde ilk kez Zap Suyu'nu dünyaya tanıtacaklarını belirterek, 'Terörden temizlenen sahaları hızlıca sporla doldurmak için buradayı

Genel 27.10.2020 11:57:17 0
Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Yardımcı: Terörden temizlenen sahaları sporla doldurmak için buradayız
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.10.2020 11:57

HAKKARİ (AA) - Türkiye Rafting Federasyonu Başkanı Fikret Yardımcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye Rafting Şampiyonası 2. ayak yarışlarının Hakkari'de düzenlenmesinin her anlamda fayda sağlayacağını söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ve Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık ile bir yıldır bu konu üzerine konuştuklarını belirten Yardımcı, kentin doğal güzellikleri ve eşsiz parkurlarıyla doğa sporları konusunda önemli bir potansiyele sahip olduğunu vurguladı.

Zap Suyu'nun 46 kilometrelik kesintisiz parkuruyla rafting sporunun yapılabileceği en uygun yerlerden biri olduğunu kaydeden Yardımcı, "Spor tarihinde ilk defa Zap Suyu'nu dünyaya tanıtacağız. Kahraman güvenlik güçlerimizin yaptığı başarılı operasyonlar neticesinde terörden temizlenen sahaları hızlıca sporla doldurmak için buradayız. Toplam 500 sporcumuz burada. 40 vilayetten gelen sporcumuz var." diye konuştu.

"Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını burada yapacağız"

Organizasyonundaki yayınları Dünya Rafting Federasyonuyla paylaşacakları aktaran Yardımcı, şöyle devam etti:

"Bizim için önemli olan, 'terör merkezi Hakkari' söylemini ortadan kaldırmak ve böyle bir şeyin olmadığını, Hakkari'nin kardeşlik şehri olduğunu göstermek için buradayız. Onun için mükemmel bir şey ortaya koyacağız. 5 gün yarışlar düzenleyeceğiz ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın kutlamalarını da muhteşem bir kapanış töreniyle yapıp bütün dünyaya buradan sesleneceğiz. Bu çalışmalarla ile batıdaki ve doğudaki gençleri kaynaştırmayı hedefliyoruz. Depin dediğimiz alanda bir doğa kamp merkezi kuracağız. Bu merkez yüksek irtifa olduğu için uluslararası kamp merkezi olacak çünkü yurt içinden yüksek irtifa antrenmanlarını yapabilecek alan yakalamak çok zor. Bu kadar yüksekte böyle mükemmel bir su dünyanın hiçbir yerinde yok ama maalesef yıllarca birileri kirli oyunlarla bizleri bu kıymetten uzak tutmaya çalıştı ancak biz inadına sevgi, inadına kardeşlik, inadına dostluk diyoruz. Gelecek yıl bir uluslararası şampiyona düzenlemeyi hedefliyoruz."

"Tüm Avrupa burada kamp yapacak"

Bölgeden fotoğraf paylaştıktan sonra Rusya'dan 30 kişiyle kampa gelmek isteyenlerin olduğunu ifade eden Yardımcı, gelecek dönemde İtalya, Fransa, Almanya ve tüm Avrupa'dan insanların burada kamp yapacağına inandığını belirtti.

Böyle bir hedeflerinin olduğunu söyleyen Yardımcı, "Gelecek yıllarda Zap'ta çalışmaya devam edeceğiz. Zap bağlantılı Şırnak, Siirt, Batman bölgelerinde doğa sporlarının tümünü geliştirmek için elimizden geleni yapacağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da bu konuda destekleri var. Gençlik ve Spor Bakanımızın özel ilgi, bölge valilerimizin de hassasiyet gösterdiği bir konudur." değerlendirmesini yaptı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Bodrum FK: 2


Van Spor

Elazığ’da 4 branşta müsabakalar sona erdi


Van Spor

Elazığspor’dan olaylara ilişkin açıklama


Van Spor

Hakkari’de karlar üzerinde ilk adımlar


Van Spor

Güreşte Elmira Yasin Türkiye Şampiyonu oldu


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 4 - İnegölspor: 2


Van Spor

Karslı atletler Avrupa Kros Şampiyonası’nda altın madalya için koçacak


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ