Türkiye Kovid-19'a rağmen sağlık turizminde ilgi odağı

Kanser tedavisi için Avrupa'ya gitmeyi düşünen Kazakistanlı iş insanı, Kovid-19 salgınıyla mücadelede öne çıkan Türkiye'yi seçti.

Genel 30.04.2020 11:53:43 0
Türkiye Kovid-19
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.04.2020 11:53

İSTANBUL (AA) - Kazakistanlı iş insanı, kanser tedavisi için yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede adından söz ettiren Türkiye'yi seçti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında aldığı önlemlerle ön plana çıkan Türkiye, yurt dışındaki hastaların tercihi olmaya devam ediyor.

Kanser tedavisi için Avrupa'ya gitmeye hazırlanan 50 yaşındaki Kazak iş adamı Galimzhan Umarov, tercihini değiştirerek dün Türkiye'ye geldi. Kazakistan'ın Almatı şehrinden ambulans uçakla Atatürk Havalimanı'na gelen Umarov, Biruni Üniversite Hastanesinde tedavi altına alındı.

Biruni Üniversite Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Mahmut Demirbilek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ve dünyada Kovid-19 ile mücadele eden tüm sağlık çalışanlarına teşekkür ederek, bu mücadelede hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını ve hastaları rahmetle andığını söyledi.

"Pandemi konusunda ülkemiz başarılı bir noktada"

Demirbilek, kabul ettikleri hastanın yurt dışından geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Sağlık Bakanlığının ve Bilim Kurulunun almış olduğu doğru ve yerinde kararlarla pandemi konusunda ülkemizin ne kadar başarılı bir noktada olduğunu hep birlikte görmekteyiz. İnşallah bu aylar içerisinde bu mücadeleyi kazanacağız. Hastamız onkoloji hastası. Onkoloji tanısından dolayı kol bölgesinde patolojik bir kırığı var. Bu kırıktan nedeniyle bize başvurdu ve Sağlık Bakanlığının öngördüğü genelge çerçevesinde Kovid-19 önlemlerini alarak hastamızın kabulünü yaptık. İnşallah da şifayla Biruni Hastanesi olarak taburcu edeceğiz. Sağlık Bakanlığının almış olduğu kararlar ve genelgeler çerçevesinde, pandemi kuralları içerisinde uluslararası anlamda ameliyathanelerimizde, yoğun bakımımızda, kliniklerimizde her türlü hizmeti vermeye hazırız."

Hastanın kolundaki kırığın tümörden kaynaklandığını dile getiren Demirbilek, öncelikle ortopedik ameliyatla kırığın tedavi edileceğini, ardından kansere yönelik tedavi planlaması yapılacağını aktardı.

"Birçok yakınım da Türkiye'de iyileşti"

Hasta yakını Mine Cabbaroğlu da Galimzhan Umarov'un kendileriyle irtibata geçerek, tedavisi için Türkiye'ye gelmek istediğini söylediğini, kendilerinin de ona yardımcı olduklarını belirtti.

Cabbaroğlu, Türkiye'nin Kovid-19 konusunda hastaların sağlıklarına kavuşmaları için yaptığı çalışmalarla dünyaya örnek olduğunu ve insanların güvenini kazandığını dile getirdi.

Bu zor günlerde ve zor süreçte kendilerini yalnız bırakmayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya teşekkür eden Cabbaroğlu, hastalarının şifa bulmasını umduklarını kaydetti.

Galimzhan Umarov ise tedavi için daha önce farklı bir Avrupa ülkesine gittiğini anlatarak, "Ancak araştırma yaptım ve Türkiye'deki sağlık sektörünün çok gelişmiş olduğunu gördüm. Birçok yakınım da Türkiye'de iyileşti. Ben de bu ameliyatım içim Türkiye'yi tercih ettim." ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ