Türkiye Fransız gelinin evi oldu

Fransa'nın Bordeaux kentinde doğup büyüyen Christine Perrin'in aşkı uğruna yerleştiği Türkiye, yuvası oldu.

Genel 6.08.2019 13:16:55 0
Türkiye Fransız gelinin evi oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 06.08.2019 13:16

İZMİR (AA) - Fransa'dan tatilini geçirmek için 1989'da Türkiye'ye gelen Christine Perrin, Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde tanıştığı Türk gencine aşık oldu.

Ülkesinde ekonomi eğitimini tamamladıktan sonra Ankara'ya gelen ve 1994'te ilk eşiyle nikah masasına oturan Perrin, 2004'te İzmir'e taşındı.

İlk evliliğinde sorunlar yaşayan Perrin, eşinden boşandıysa da doğup büyüdüğü Fransa'ya dönmemeye ve iki çocuğunu da Türkiye'de büyütmeye karar verdi.

Sevgiyi ikinci kez Türkiye'de buldu

Fransız Kültür Merkezinde çalışan Perrin, arkadaşları aracılığıyla Levanten kökenli Türk vatandaşı Mark Abajoli ile tanıştı. Perrin, sevgiyi yeniden Türkiye'de bulup ikinci kez nikah masasına oturdu.

Yaşadığı Karataş semtinden işine bisikletle gidip gelerek, dar sokaklarda fotoğraf çekerek, Türkiye'nin doğal güzelliklerini keşfederek bir ömür geçirmeyi tercih eden Perrin, memleketi olarak da İzmir'i benimsedi.

"Türkiye'nin keşfedilmemiş sakin yerlerine hayranım"

Christine Perrin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin keşfedilmemiş, sakin yerlerine hayran olduğunu belirtti.

Annesi ve diğer aile üyelerinin halen Bordeaux şehrinde olduğunu dile getiren Perrin, "Fransa'ya her yaz gidiyorum. Küçük oğlum orada yaşıyor. Ama 3 hafta sonra Türkiye'ye, İzmir'e, evime dönmek istiyorum. 24 yaşına kadar Fransa'da okudum, orada büyüdüm ama yetişkinliğim Türkiye'de geçti. O yüzden burası evim oldu." dedi.

"Fransa'da başka bir parçam var, burada başka bir parçam var"

Perrin, "Türk vatandaşı oldum, bu kültüre de ait oldum. Aslında iki kültür arasındayım. Fransa'da başka bir parçam var, burada başka bir parçam var. Sezen Aksu, Sertap Erener, Candan Erçetin dinlerim. O kadar entegre oldum ki gittiğim düğünde göbek atarım. Zeytinyağlı yemekleri severim. Birazcık da pişiririm." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin gizeminden etkilendiğini anlatan Perrin, daha hoşgörülü ve rahat bir yaşamın da kendisi için bu topraklarda mümkün olduğunu ifade etti.

"Yabancı gelin" olduğu için hiç sıkıntı yaşamadığını, hatta insanların kendisini sempatiyle karşıladığını dile getiren Perrin, "Beni buraya ne çekiyor tam olarak bilmiyorum. Türkiye ve Fransa'yı karşılaştırdığımda orası daha kurallı ve disiplinli. Türkiye'de ise 'Bir yol bulunur.' diyorum, her şeyin çözümü de oluyor. Katolik olduğum için de bir sıkıntı yaşamadım." diye konuştu.

"Türk kültürünü benimsedik"

Perrin'in eşi Mark Abajoli de evlerinde Türkçe konuştuklarını, Türk yemeklerini tükettiklerini söyledi.

Türk kültürünü benimsediklerini vurgulayan Abajoli, şunları kaydetti:

"Christine, şivesi dolayısıyla 'Yabancı mısın?' gibi sorularla karşılaşıyor ama bu insanlara biraz da sevimli geliyor. Christine benim gözümde Türk vatandaşı. Her zaman emeklilik planı yapıyoruz ve onun doğduğu yerlere gitmeyi öneriyorum. Bana diyor ki 'Ben 49 yaşındayım. Bunun 25 yılı Türkiye'de geçti.' En iyi bildiğin yer, senin evindir. Biz Türkiye'yi evimiz olarak görüyoruz."

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Tarihi Gece: Ay-Yıldızlılar Bulgaristan'da Fırtına Gibi Esti!


Van Spor

Arda Güler'den Coşkulu Mesaj: "Sesimizi Yer, Gök, Su Dinlesin!"


Van Spor

A Milli Takım'dan Bulgaristan'da 6 gollü tarihi zafer


Van Spor

Kars’ta sporun enleri ödüllendirildi


Van Spor

Yeşilyurtspor evinde ilk galibiyetini almak istiyor


Van Spor

Kars 36 Spor, Şırnak Petrol Spor karşılaşmasının hakemleri belli oldu


Van Spor

Okan Buruk'tan Berkan Kutlu Kararı: Galatasaray'da Yol Ayrımı


Van Spor

Yıldız Futbolcudan Jose Mourinho İtirafları: "Her Gece 'Miki, Lütfen Git' Mesajı Atıyordu"


Van Spor

Galatasaray Başkanı Özbek'ten Flaş Kerem Açıklaması: "TFF İnceleme Başlattı, FIFA ve UEFA Cezaları Var"


Van Spor

Erol Bulut, Süper Lig'e Antalyaspor ile Dönüyor: "2 Yıllık İmza"


Van Spor

Real Madrid'den Kritik Hamle: Nico Paz'ın Geri Dönüşü Arda Güler'in Önünü Kesecek mi?


Van Spor

Galatasaray, Okan Buruk ile Yeni Sözleşmeyi Açıkladı: "Resmileşti"


Van Spor

Galatasaray'da Transfer Rüzgarları: Icardi'nin Geleceği ve Barış Alper'in Yeni Sözleşmesi


Van Spor

Hakkari’de Okul Sporları Kros Yarışları yapıldı


Van Spor

A Milli Futbol Takımı, Bulgaristan deplasmanında


Van Spor

Bulanık’ta stadyum yenileniyor


Van Spor

Elazığ Belediyespor’un hedefi 2’de 2


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor- Erciyes 38 FK maçını Ertuğrul Kösterelioğlu yönetecek


Van Spor

A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçında Görev Yapacak Hakem Belli Oldu


Van Spor

Muş’ta yetenek taraması devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi, 29 Ekim’e özel ödüllü futsal turnuvası düzenliyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ