Türk kültüründe iyilik kavramı anlatılıyor

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliğinin başlattığı “Gelenekten Geleceğe” projesi kapsamında Türk kültüründe var olan iyilik kavramının geçmişten günümüze seyrini anlatmak amacıyla Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından “Kült?

Genel 11.03.2019 14:55:23 0
Türk kültüründe iyilik kavramı anlatılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.03.2019 14:55

Malatya Kent Konseyi Genel Sekreterliğinin başlattığı “Gelenekten Geleceğe” projesi kapsamında Türk kültüründe var olan iyilik kavramının geçmişten günümüze seyrini anlatmak amacıyla Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından “Kültürümüzde İyilik” konferansı düzenlendi.

Kent Konseyi’nde düzenlenen programa Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Saliha Bulut, Kadın Meclisi üyeleri ve konferanslarını vermek üzere Malatya Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik görevlisi Yasemin Çatı katıldı. Malatya Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik görevlisi Yasemin Çatı, “ İnsanlık tarihi kadar eski bir kavram olan iyilik kavramı Peygamber Efendimiz dönemi, Asrı Saadet dönemi, Osmanlı dönemi olmak üzere geçmişten günümüze kültürümüzde yer almıştır. Bu gerek vakıf gerek mimari gerek aşevleri olarak kendini göstermiştir” dedi. Çatı, bir sofra kurulduğu zaman paylaşılan yiyeceklerin bereketini ifade etmek için ‘Halil İbrahim’ sofrası söyleminin paylaşımın sadece kültüre değil gündelik hayatta kullanılan dile de yansıdığını kaydetti.

Geçmişten bugüne vakıf kültürüne bakarken önemli örneklerle tarihte yer alan Osmanlı Medeniyeti’nden bahseden Çatı, “Osmanlı da vakıflar sadece devlet tarafından ortaya çıkmaz, hayır sahipleri tarafından da yapılır. Bu dinimizin bize kazandırdığı örnek bir davranıştır” şeklinde konuştu.

Osmanlı’nın başka ülkelerde yaptığı eserlerden örnek veren Çatı, Osmanlı’nın inşa ettiği mimarilerin ülkelere katkısına da değindi. Peygamber Efendimizin ve Asrı Saadet Döneminde yaşanılmış olayları anlatan Çatı, “Sevdiğimiz eşyalardan verdiğimiz zaman üstün iyilik kavramına ulaşmış olacağız. Paylaşmayla yapacağımız iyiliklerde bereket artacaktır” dedi.

Katılımcılar Çatı’yla konu ile ilgili düşüncelerini paylaştıktan sonra düzenlenen konferanstan dolayı Kent Konseyi Genel Sekreterliği’ne teşekkür etti.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ