Türk Kızılaydan 'Bağış ve Dayanışma' Programı

Türk Kızılay Genel Başkanı Kınık, 10 saati aşkın sürecek 'Bağış ve Dayanışma' programı ile milyonlara ulaşmayı ve onlarla dayanışmayı hedeflediklerini söyledi.

Genel 18.05.2020 21:49:47 0
Türk Kızılaydan
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 18.05.2020 21:49

İSTANBUL (AA) - Türk Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, Tuzla'daki Türk Kızılay Marmara Bölge Afet Müdahale ve Lojistik Merkezi'nde düzenlenen program öncesinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinliği Kızılayın bütün şubelerindeki, temsilciliklerindeki gönüllüler ve bağışçılarla birlikte gerçekleştireceklerini belirtti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sonrasında yeni normallerden bir tanesinin de bu olacağını belirten Kınık, "Daha önce ramazanlarda bağışçılarımıza yönelik toplu iftar programlarımız olurdu. Onlara madalyalarını verdiğimiz toplantılarımız olurdu. Bu sefer maalesef fiziksel olarak bir araya gelemeyeceğiz ama dijital dünyanın imkanlarını kullanarak milyonlarla bu anlamda buluşmayı amaçlıyoruz." dedi.

Oylum Talu ile Mehmet Ercan'ın programının sunuculuğunu yapacağını aktaran Kınık, Hakkari’den Edirne’ye kadar bütün illerdeki şubelerin faaliyetlerini yürütürken canlı şekilde programa bağlanacaklarını ifade etti.

Türkiye dışındaki Arakan, Pakistan, Afganistan, Irak, Somali, Suriye ve Bosna Hersek başta olmak üzere 15 delegasyonun da programa bağlanacağını dile getiren Kınık, şöyle konuştu:

"Amacımız ramazanın geleneksel dayanışma ve yardımlaşma atmosferini kolaylaştırarak insanlara ulaştırmak, faaliyetlerimizi anlatmak, ihtiyaç sahibi olan insanlarımızın dertlerini bu anlamda dünyaya anlatabilmektir. Özellikle de korona sürecinde Türkiye'nin bütün dünya ile yaşamış olduğu aslında o sarsıntıyı atlatabilmek, toparlanabilmek için özellikle yoksul insanlarımıza dayanışma göstermektir. Bu süreçte gelirini, işini kaybetmiş olan, yakınlarını fiziksel anlamda kaybetmiş olan insanlara destek olabilmek amacımızdır. Bugün yapacağımız çok uzun sürecek bir maraton, 10 saati aşkın bir bağış ve dayanışma etkinliğimizle birlikte inşallah milyonlara ulaşmayı ve milyonlarla bu anlamda dayanışmayı amaçlıyoruz."

Programın, Kızılayın dijital platformlarında canlı şekilde yayınlanacağını ve aynı şekilde televizyonlara da canlı servis edileceğini anlatan Kınık, "Bu süre içerisinde özellikle şehirlerdeki, ilçelerdeki gönüllülerimiz farklı mekanlarda buraya bağlanacaklar. Bağışçılarımız 168 numaralı çağrı merkezimizi telefonla arayarak, kısa mesaj hatlarımızla ve web sitemizi kullanarak bağışlarını yapabilecekler. Bu süre zarfında sürpriz sanatçılarımız, sporcularımız, devlet insanlarımız, uluslararası konularımız olacak, onlarla da canlı bağlantılar gerçekleştireceğiz. Dijital mecralarda olan aktif bir televizyon programı gibi bir tat bırakacak ama aktüel bir şekilde sahada olan Kızılaycılarla birlikte icra edeceğimiz bir program." ifadelerini kullandı.

Kerem Kınık, Kızılayın ramazan ayı süresince 100 milyon lirayı aşkın bağış toplama ve yaklaşık 10 milyona yakın insana ulaşma hedefi olduğunu belirterek, bugüne kadar bu hedef doğrultusunda çok ciddi yardımlar aldıklarını ve bu bağış gecesinde de bu yardımları taçlandırmayı hedeflediklerini kaydetti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ