'Türk insanını çok seviyorum'

Çanakkale'de tanıştığı Özgür Uludüz ile evlenerek 3 yıl önce Zonguldak'a yerleşen Belaruslu biyoloji mühendisi Anastasia, misafirperverliği dolayısıyla Türk insanına ve kültürüne hayran kaldı.

Genel 25.08.2019 11:07:34 0
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.08.2019 11:07

ZONGULDAK(AA) - Çanakkale'de tanıştığı Özgür Uludüz ile evlenerek 3 yıl önce Zonguldak'a yerleşen Belaruslu biyoloji mühendisi Anastasia Uludüz, misafirperverliği dolayısıyla Türk insanına büyük sevgi besliyor.

Anastasia Kostiukovic, proje çalışması için 7 yıl önce geldiği Çanakkale'de memur olan Özgür Uludüz ile tanıştı. Çiftin bir süre sonra evlilik kararı almasının ardından, Çekya'da üniversite eğitimi gören Anastasia Kostiukovic ile Özgür Uludüz'ün aileleri görüştü.

Ardından 3 yıl önce Türk geleneklerine göre Zonguldak'ta evlenen çift, kente yerleşti.

Biyoloji mühendisi olan aynı zamanda Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Biyoloji Bölümünde doktora yapan Anastasia Uludüz, misafirperverliği dolayısıyla Türk insanına ve kültürüne hayran kaldı.

Arkadaşlarıyla sık sık kafeteryaya ve pikniğe giden Uludüz, en çok komşularıyla yaptığı "çay sohbetleri"nden hoşlanıyor.

"Türklerden yeni şeyler öğreniyorum"

Anastasia Uludüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 yıl önce proje çalışması için bulunduğu Çanakkale'de eşiyle tanıştıklarını, 2016 yılında evlenerek Zonguldak'a yerleştiklerini belirtti.

Belarus ve Türk kültürünün farklı olduğuna dikkati çeken Uludüz, şunları söyledi:

"Ama ben şanslıyım ki akrabalarım ve yeni tanıştığım arkadaşlarım bana çok yardımcı oluyor. Bu kültür değişikliklerini daha kolay aşabiliyorum. Buradaki komşularımız çok iyi insanlar. Sıklıkla görüşüyoruz. Kafeteryaya, pikniğe ve birbirimize misafirliğe gidiyoruz. 'Çay demledik, gelin' deyince arkadaşlarımız geliyor. Bu çok güzel bir özellik. Memleketimde komşu ve akrabalar arasında böyle bir ilişki yok. Burada o kültüre çok iyi alıştım. Türkiye'de insanlar güler yüzlü ve samimiler. Mesela her bayramda toplanıyorlar, eğleniyorlar ve birlikte güzel vakit geçiriyorlar. Yabancı birini gördüklerinde iyi davranıyorlar ve yardımcı olmaya çalışıyorlar. Ben de böyle değerleri olduğu için Türk insanını çok seviyorum."

Uludüz, Belarus ve Avrupa'da insanların birbirlerine daha mesafeli olduğunu anlatarak, Türklerden yeni şeyler öğrendiğini vurguladı.

"Eşim Türk insanının davranışlarından memnun"

Özgür Uludüz ilk başlarda eşi ve ailesinin Türklere karşı ön yargılı olduğunu, birbirlerini tanıdıkça bu durumun ortadan kalktığını belirterek, "Türklerin cana yakın, güler yüzlü ve yardımsever olduğunu çok çabuk anladılar." dedi.

Eşinin Türk kültüründen her gün yeni bir şeyler öğrendiğini aktaran Uludüz, "Bayramlaşmaların yanı sıra akrabalarla, arkadaşlarla bir araya gelmelerimiz, komşularımızın 'çat kapı' çay içmeye gelmesi eşime çok değişik geldi. Bunlara yavaş yavaş alıştı, kendisi de rahat olmaya başladı. Çalışma yapmak için Zonguldak'ın farklı noktalarına gidiyor. Orada bir şeye ihtiyacı olduğu veya bir şey aradığı zaman insanlar ona yardımcı olmaya çalışıyor. Eşim, Türk insanının bu tarz davranışlarından dolayı çok memnun." diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ