Tunceli'nin kayyumu, vatandaşın gönlüne taht kurdu

Genel 9.03.2018 10:03:48 0
Tunceli
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.03.2018 10:03
Tunceli’ye 8 ay önce atanan Vali ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, kısa sürede bir çok kişinin iş sahibi olmasına ve sorunlarının çözülmesine yardımcı olmasıyla vatandaşın gönlünde taht kurdu.
Haftada iki gün halk görüşmesi yapan Vali Sonel, bunun haricinde de kendisini makamında ziyaret etmek isteyenleri de geri çevirmediği gibi düzenli olarak da mahalle ve ev ziyaretleri gerçekleştiriyor. Tunceli Belediyesi’nde gerçekleştirilen halk görüşmeleri günlerinde yaklaşık 200 kişiyi ağırlayan Sonel, toplantıda hazır bulundurduğu kurum amirleriyle birlikte vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyerek gerekenin yapılması konusunda talimat vererek, takipçisi oluyor.
Çocuk, yaşlı ve engellilere büyük ilgi gösteren Vali Sonel’in, son halk görüşmesi ziyaretine gelen engellilerden Alican Bayoğlu’nu karşılaşması ise renkli anlara sahne oldu. Kapıdan girer girmez Sonel’e sarılan Bayoğlu’nun mutluluğu yüzüne yansıdı. Bayoğlu’nu özel olarak makamında ağırlayan Vali Sonel, çay ikram ettiği engelli vatandaşın çayını elleriyle soğutarak içirirken, iyi bir fizik tedavi merkezine göndermesi talebini de alarak gereğinin yapılacağı sözünü verdi.

"Kendi ailemize nasıl davranılmasını istiyorsak öyle davranıyoruz"
8 aydır Tunceli’de hem valilik hemde kayyum olarak Belediye Başkanlığını yaptığını aktaran Vali Tuncay Sonel, “Tabi bu süre içerisinde yetimlerimiz, öksüzlerimiz, şehit ailelerimiz, gazilerimiz, engelli olan vatandaşlarımız ve yaşlılarımız başımızın tacı. Hem valiliğimizin hem de belediyemizin kapısı vatandaşlarımıza sonuna kadar açık. Hatta bununla sınırlı kalmayarak bizler, kenar mahallelerde her akşam birkaç evi ziyaret ediyoruz. Vatandaşlarımızın dertlerini dinliyoruz. Burada önemli olan, vatandaşlarımıza, kendi annemize, babamıza nasıl davranılmasını istiyorsak o şekilde davranıyoruz" dedi.

"Hedefimiz 2 bin 500 vatandaşımıza iş"
Kendisini ziyaret edenlerin genelde iş talepleri olduğunu belirten Vali Sonel, "Bizler de yatırımcı arkadaşlarımızla görüştük. Şu an 3 tekstil atölyemizde 621 vatandaşımız çalışıyor. Hedefimiz bu yıl içerisinde 2 bin 500 vatandaşımıza iş ve aş vermek. Allah razı olsun yaptığımız bu çalışmalarda cumhurbaşkanımızın ve hükümetimizin bizlere büyük destekleri var. Biz devletimizin şefkatini sıcaklığınız, Tuncelimizin güzel insanlarına göstereceğiz. Onlar bizim başımızın tacı. Kapılarımız açık, bizim her günümüz halk günü. Vatandaşlarımızı dinliyoruz, yapılacak işleri varsa onları çözmeye çalışıyoruz, olmayacak bir şey ise neden olmayacağını kendilerine izah ediyoruz. Genelde iş, burs ve eğitim desteği istiyorlar. Bunlar da karşılanmayacak talepler değil. Bizler iş, eğitim ve sağlık konusunda devletimizin tüm imkanlarını vatandaşlarımıza sunuyoruz” dedi.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ