Tunceli’de "Biz Anadoluyuz" projesi

Gaziantep'ten Tunceli'ye 'biz Anadoluyuz' Projesi Kapsamında Gelen Öğrenciler, Kentin Tarihi Ve Turistik Mekanlarını Gezdi.

Genel 31.10.2019 09:14:40 0
Tunceli’de "Biz Anadoluyuz" projesi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.10.2019 09:14

Gaziantep’ten Tunceli’ye "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında gelen öğrenciler, kentin tarihi ve turistik mekanlarını gezdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan İçişleri ile Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yürütülen "Biz Anadoluyuz" projesi kapsamında Gaziantep’den Tunceli’ye öğretmenleri eşliğinde 40 öğrenci geldi. Kentte 4 gün misafir olan öğrenciler, Doğa Sporları Merkezini gezip, zipline etkinliğine katıldı. Kentte çeşitli ziyaretlerde bulunup etkinliklere de katılan öğrenciler, Millet Kıraathanesi, Tekne Gezisine katılıp, Mameki Parkı içindeki açık yüzme havuzunda keyifli saatler geçirdi.Öğrenciler, ayrıca Millet Bahçesinde uçurtma şenliği yaparak ilçelerden Pertek’e gitti. İlçede şehitlik ziyaretinde bulunan öğrenciler ardından Çelebi Ağa Camii,Pertek Kalesi gibi tarihi ve turistik mekanları gezdi, feribot turu yaptı. Öğrenciler Vali Tuncay Sonel’i de ziyaret etti.

Öğrencileri Tunceli’de misafir etmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Vali Tuncay Sonel, "Sizleri Tunceli’de görmekten ve misafir etmekten son derece mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Sizlerin Gaziantep’ten Tunceli’ye gelmenizi Anadolu’daki dostluk ve kardeşlik duyguları açısından son derece önemsiyoruz. İnşallah kültür ve medeniyetimizin temel değerlerini bu programlarla hep birlikte yarınlara taşıyacağız. Buraları gezmeniz, görmeniz, tanımanız dayanışma ve siz gençlerin bilgi ve görgülerinin artması açısından da son derece önem taşıyor.Tunceli’den keyifli ve öğretici hatıralarla dönersiniz. Ailelerinize ve tüm Gazianteplilere Tunceli’den selamlar götürün. İnşallah sizler üzerinden Tunceli ve Gaziantep illeri arasında uzun yıllar sürecek güçlü gönül köprüleri kurulacaktır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "5 transfer yapabiliriz"


Van Spor

Sarıkamış’ta FIS Cup yarışları sona erdi


Van Spor

Sarıkamış’ta ’Uluslararası FIS Sarıkamış CUP’ heyecanı sürüyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ