Toyota GAZOO Racing, İsveç Rallisi'nde iddialı

- İsveç Rallisi'nin en güçlü adaylarından biri olarak görülen Toyota GAZOO Racing, kariyerinde üç İsveç Rallisi zaferi bulunduran Sebastien Ogier ile birlikte Toyota pilotları Elfyn Evans ve Kalle Rovanpera, en iyi sonucu elde etmek için yar

Genel 13.02.2020 11:31:11 0
Toyota GAZOO Racing, İsveç Rallisi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.02.2020 11:31

İSTANBUL (AA) - Toyota GAZOO Racing yarış takımı, bu sezon rallide gösterdiği pozitif başlangıcı 13-16 Şubat'ta yapılacak İsveç Rallisi'nde devam ettirmek istiyor.

Toyota açıklamasına göre, 2017 ve 2019'da İsveç Rallisi'ni kazanan Toyota GAZOO Racing, yine yarışın en güçlü adaylarından biri olarak görülüyor. Kariyerinde üç İsveç Rallisi zaferi bulunduran Sebastien Ogier ile birlikte Toyota pilotları Elfyn Evans ve Kalle Rovanpera, en iyi sonucu elde etmek için yarışacak.

İsveç Rallisi, tamamı buz ve kar üzerinde gidilen tek ralli olsa da lastiklerdeki çiviler sayesinde üst seviye tutunmanın desteğiyle takvimin en hızlı rallisi unvanını da koruyor. Yarış sırasında sürücüler, yol kenarındaki kar birikintilerinden destek alarak virajlara çok daha fazla hız taşıyabiliyor.

Yarışın startı, Karlstad'daki seyirci özel etabı ile verilecek. Yarış öncesi istenilen hava koşulları gerçekleşmeyince organizatörler, ralli programında önemli değişiklikler yapmak durumunda kalırken, en önemli değişiklik ise İsveç Rallisi'nin iki etabının, komşu Norveç'te, Hof-Finnskog ile Finnskogen'de koşulması şeklinde öne çıkıyor. Bir etabın iki ülkenin İsveç sınırındaki Nyckelvattnet’te yapılacak olması da bir başka farklılık olarak görülüyor. Ayrıca Torsby'deki servis alanına girilmeden önce kısa sprint etabı da yapılacak. Rallinin cuma etapları cumartesi günü tekrarlanacak. Pazar günü de Likenas etabı iki kez geçilecek ve ikincisi Güç Etabı olarak tamamlanacak.


- İlk kez beş Yaris WRC aynı yarışta mücadele edecek

Açıklamaya göre, İsveç Rallisi’nde bir ilk olarak aynı rallide 5 Toyota Yaris WRC yarış aracı mücadele edecek. Genç sürücü Takamoto Katsuta, sekiz yarışlık Toyota GAZOO Racing WRC Challenge Programı'nın ikinci rallisine çıkacak. Bununla birlikte Jari-Matti Latvala/Juho Hanninen ikilisi, özel katılımcı olarak Yaris WRC aracıyla yarışacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen takım kaptanı Tommi Makinen, "Şimdiye kadar takımımız İsveç Rallisi'nde hep başarılı sonuçlar aldı. Etaplardaki şartlarla ilgili elbette soru işaretleri var ama organizatörlerin, yarışı her zamanki gibi en güvenli ve en heyecan verici şekilde tamamlanması için çaba sarf ettiklerini biliyoruz. Bu yarışta yol şartları çok büyük önem arz edecek ve şartların nasıl olacağını yarışta göreceğiz." ifadelerini kullandı.

Toyota GAZOO Racing Pilotu Sebastien Ogier ise "İsveç Rallisi’ni çok seviyorum. Tamamı karda koşulan tek ralli olduğu için büyüleyici. Böylesi zeminde yol almak çok özel bir duygu. Burada çok güzel yarışlarım oldu ve umarım yine öncekiler gibi iyi bir sonuç alırım. Sezonun açılış yarışı Monte Carlo Rallisi, tüm takım için olumlu bir başlangıç oldu." değerlendirmesinde bulundu.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - İstanbulspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 2 - İstanbulspor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2- Aliağa Futbol Kulübü: 2


Van Spor

Yeni Malatyaspor 1- Somaspor 7


Van Spor

Bingöllü milli atletten Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya


Van Spor

Galatasaray ve Beşiktaş'tan Heyecan Dolu Derbi: Rams Park'ta Skor 1-1


Van Spor

İngiliz Futbol Efsanesi Lineker, Galatasaray'ın Yıldızı Osimhen'den Özür Diledi


Van Spor

Korkut’ta tenis antrenmanları sürüyor


Van Spor

Elazığspor Asbaşkanı Şerifoğulları’na ceza


Van Spor

Fenerbahçe, Fransız ekibi Nice’i İstanbul’da 3. kez yendi


Van Spor

Erzurumspor’da borç engeli tamamen kalktı


Van Spor

Çıran’dan sağduyu çağrısı


Van Spor

Galatasaray - Beşiktaş derbisini Yasin Kol yönetecek


Van Spor

Erzurumspor FK, Vanspor FK maçının hazırlıklarını sürdürdü


Van Spor

Osimhen geri döndü! Galatasaray'dan tek golle tarihi zafer


Van Spor

Elazığspor’da Mustafa Sarıgül dönemi


Van Spor

Teknik Direktör Fırat Gül: "Elazığspor’a başarılar diliyorum"


Van Spor

Elazığspor’da Fırat Gül’le yollar ayrıldı


Van Spor

2026 Snowboard Dünya Kupası yeniden Erzurum’da


Van Spor

Elazığlı güreşçi Balkan Şampiyonasında


Van Spor

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ