Tortum'da okuma yazma seferberliğine büyük ilgi

Genel 27.02.2018 14:49:40 0
Tortum
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 27.02.2018 14:49
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan önderliğinde Türkiye genelinde başlayan okuma yazma seferberliği kapsamında Tortum’daki kurslara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyorlar.
Seferberlik kapsamında Tortum merkezde Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan okuma yazma kursunun açılışını İl Milli Eğitim Müdürü Ercan Yıldız ve Tortum Kaymakamı Mustafa Çiftçiler yaptı.
Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği kurs açılışında konuşan Ercan Yıldız; okuma yazma bilmenin günlük hayat açısında bir zorunluluk olduğunu belirterek, çeşitli nedenlerden dolayı bu güne kadar okuma yazma öğrenememiş halkımız için bu seferberliğin yeni bir fırsat olduğunu, köyler dahil nerede okuma yazma bilmeyen bir vatandaşımız varsa öğretmenimizi orada görevlendirerek eğitim vermeyi amaçladıklarını söyledi. İl Milli Eğitim Müdürü Yıldız, bu çalışmada özellikle müftülüklerle de iş birliği içinde olduklarını ve okuma yazma kurslarına katılan vatandaşlarımızın istemeleri halinde Kur’an eğitiminin de verileceğini söyledi.
Kaymakam Mustafa Çiftçiler de bu okuma yazma seferberliği kapsamında hedeflerinin Tortum genelinde okuma yazma bilmeyen hiç kimsenin kalmayacağı şeklinde bütün vatandaşların ayağına bu hizmeti götürmek olduğunu, yapılan çalışmalar neticesinde de kursların başlaması bakımından bu hedeflerine yakın olduklarını söyledi.
Halk Eğitim Müdürü İsmail Kelpetin de yaptığı sunumda okuma yazma seferberliği kapsamında muhtarlar, imamlar ve öğretmenlerle birlikte yapılan alan çalışması sonucunda ilçe genelinde 538 kişinin okuma yazma bilmediğinin tespit edildiğini ve bu gün itibarı ile 21 ayrı kursun başlatıldığını , hafta sonuna kadar açılacak kurslarla birlikte 30 ayrı merkezde okuma yazma kursunun açılmış olacağını söyledi.
Kurs açılışına İl Milli Eğitim müdürü ve Tortum Kaymakamı ile birlikte Belediye Başkan Yardımcısı, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Müftüsü, Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Amiri, okul müdürleri ve kursiyerler katıldılar.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ