Toplumsal katkı süreçlerinin yapılandırılması çalıştayı Atatürk Üniversitesinde başladı

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı yönetiminde gerçekleştirilen “Toplumsal Katkı Süreçlerinin Yapılandırılması Çalıştayı” Kültür Merkezi Mavi Salonda başladı.4-5 Nisan tarihleri boyunca devam edecek olan çal?

Genel 4.04.2019 17:06:33 0
Toplumsal katkı süreçlerinin yapılandırılması çalıştayı Atatürk Üniversitesinde başladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.04.2019 17:06

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı yönetiminde gerçekleştirilen “Toplumsal Katkı Süreçlerinin Yapılandırılması Çalıştayı” Kültür Merkezi Mavi Salonda başladı.

4-5 Nisan tarihleri boyunca devam edecek olan çalıştaya, fakülte birim ve koordinatörlüklerin yönetim kadroları katılım sağlarken, her yönetici kendi birimleri ve 2018-2019 yıllarında gerçekleştirdikleri faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Çalıştayda, yeni faaliyete geçirilen birim ve koordinatörlüklerin tanıtılması ile kurum içi iletişimin güçlendirilmesi de hedeflenirken, çalıştay sonucunda oluşturulan çıktıların yol gösterici olması amaçlanıyor.

Rektör Çomaklı: “Atatürk Üniversitesi Gücünün Büyük Bir Bölümünü Toplumdan Almaktadır”

Çalıştayın açılış konuşmasında birim yöneticilerine seslenen Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı; merkezlerin, birimlerin ve koordinatörlüklerin toplumla ve kurumlarla yakın temasta olmasının önemine değinerek, çeşitli iş birliklerinin yapılması gerektiğini ifade etti.

“Atatürk Üniversitesi gücünün büyük bir bölümünü toplumdan almaktadır” diyen Rektör Çomaklı, ülkemizin gelecek vizyonu ile kalkınma çabalarına katkı sağlamak ve ortak bir vizyon geliştirmek için fikir teatisinin oldukça önemli olduğunu söyledi.

Çomaklı: “Bu çalıştayımızda gerçekleşecek fikir alışverişi, Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesine önemli ölçüde katkı sağlayacaktır. Çünkü yeni kurulan birimlerimizi tanımak ve faaliyet alanlarını bilmek, üniversitemiz açısından bizlere katma değer sağlayacaktır. Üniversiteler bulunduğu şehirlerin kalkınmasına, toplumsal refaha, teknolojik ve bilimsel gelişmelere öncülük eden en önemli unsurlardır. Toplumları dönüştürmede ve geleceğe hazırlamada lokomotif rol üstlenen üniversiteler, gerçekleştireceği çalışmalarla kurumsal gelişime de katkı sağlamaktadır. Yeni nesil üniversiteleri farklı kılan özelliklerin başında, topluma katkıyı nasıl ele alacakları gelirken, benzeşen yönleri ise yepyeni araştırma ve öğrenme yöntemlerini bu doğrultuda ne kadar geliştirebilecekleri olacaktır. Bu doğrultuda üniversitelerde başlamış olan yeni nesil üniversite çalışmalarının, Atatürk Üniversitesinin gücü ve konumuyla yeni bir aşamaya ulaşacağını değerlendirmekteyiz” ifadelerini kullandı.

2 gün sürecek olan çalıştayda birim yöneticileri ile koordinatörler, Rektör Yardımcıları ve Genel Sekreter nezdinde çalışmalarını anlatmaya devam edecek.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ